Gå direkt till innehåll
Årets vardagshjältar utsedda!

Pressmeddelande -

Årets vardagshjältar utsedda!

Vardagshjältar är en utmärkelse som ges till en person eller grupp som gör något extra för våra barn och unga och förtjänar att synas lite extra och det är karlstadsborna själva som nominerat.

Vardagshjältarna utses i fyra kategorier, årets verksamhet, årets, medmänniska, årets medarbetare och årets förening.

Pristagarna presenterades 2 december på stora torget av årets ambassadör Ida Hallquist och Frida Nilsson, kommunalråd (C).

    Årets verksamhet: Färjestadsskolan kök

    Martin, Ola, Dani och Nedaar på Färjestadsskolan kök möter elever och personal med ett leende varje dag och de gör skolmåltiden till något utöver det vanliga. Färjestadsskolans kök lagar mat från grunden med restaurangkänsla och erbjuder eleverna nya smaker för att vidga deras vyer.

    För att involvera köket i skolarbetet så har de på inspirerande sätt initierat projektet matresan på Färjestadsskolan i likhet med ”på spåret, vart är vi på väg” för att eleverna ska lära sig vilken maträtt som kommer från respektive land och hur den smakar.

    ”Personalen på Färjestadsskolans kök gör inte bara sitt jobb, de gör det med stolthet och gör det där lilla extra för att alla ska känna sig välkomna i matsalen”

    Årets medarbetare Dler Moradian – Elevvärd på Sundsta - Älvkullegymnasiet

    Dler är en mycket uppskattad elevvärd på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Han gör stor skillnad för eleverna varje dag. Hans stora förmåga är att han ser alla och kan med sina känslospröt stötta lite extra där det behövs. Dler är fixaren som ordnar aktiviteter som blivit omåttligt populära som tex fredagskaraoke. Han sätter alltid eleverna i första hand och finns på skolan hela dagen för att prata och skoja med, få stöd i skolarbetet eller bara hänga runt med.

    ”Dler gör ett så fint arbete och är så uppskattad av oss alla på skolan. Han är så värd utmärkelsen årets vardagshjälte 2023”

    Årets medmänniska: Carina Haak - diakon i Norrstrandskyrkan

    Carina Haak får utmärkelsen årets medmänniska för att hon brinner för jämställdhet och allas lika värde. Hon har ett otroligt engagemang för sin omgivning och har visat att en person kan göra stor skillnad för barn och vuxna. Fritidsbanken, skattkistan, regnbågsgudstjänster är några av hennes arbeten för att alla ska ha en möjlighet att passa in i samhället. Kärleken till medmänniskan och att alltid finnas där är Carinas stora styrka

    ” Utan Carina Haak hade inte Karlstad varit som det ska, tack!”

    Årets förening – Karlstads scoutkår

    Till Karlstads Scoutkår kan alla komma och vara som de är, utmana sig själva och lära sig att man kan mycket mer än man tror. Här kan barnen få testa nya saker som att laga mat på stormkök, sätta upp vindskydd, vandra, paddla kanot, starta en eld med mera.

    Karlstads Scoutkår har ett viktigt samhällsuppdrag där de på ett fantastiskt sätt kan erbjuda våra barn och unga i Karlstads kommun en meningsfull fritid.

    Jan” Lövis” Löfberg är eldsjälen och är den som lagt grunden till scoutverksamheten i Karlstad.

    ”Jan Lövis Löfberg och hela scoutkåren brinner verkligen för att barnen ska utvecklas och känna att de har ett syfte och en gemenskap”

    För mer information

    Kontakta Magnus Wallgren, samordnare för vardagshjältar. Telefon: 070-614 63 53.

    Ämnen

    Regioner

    Kommunen med den glada solen som symbol

    I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.