Gå direkt till innehåll
Vi synliggör HBTQ-frågan året runt i Karlstad

Pressmeddelande -

Vi synliggör HBTQ-frågan året runt i Karlstad

Karlstad är en kommun för alla. Från och med nu synliggör vi det året runt. En cykelöverfart målas i regnbågsfärgerna och flaggor hängs upp i lyktstolpar. Gamla stenbron och två rondeller kommer dessutom att belysas i pridefärger vid särskilda tillfällen.

Vid förra årets Prideparad frågade vi Karlstadsborna hur vi kunde bli en ännu mer HBTQ-vänlig kommun. Totalt lämnade 30 personer skriftliga förslag och vi fick även ta emot många muntliga.

– Ett av de vanligaste förslagen var att synliggöra vårt ställningstagande i HBTQ-frågor året runt i stan. Nu blir det verklighet, berättar Niklas Wikström (L) ordförande i Mångfaldsforum.

En egen nattklubb och att vi skulle höja kompetensen i HBTQ-frågor bland vår egen personal ytterligare stod också högt på listan.

– Det kan tyckas simpelt att sätta lite färg och att flagga. Men för oss i rörelsen är det viktigt att Karlstads kommun så tydligt visar att de vill vara en kommun för alla. Vi vet att vi är välkomna här. Karlstads kommun arbetar aktivt för att successivt bli ännu bättre i de här frågorna, säger Hazel Svensson ordförande i Värmland Pride.

Så här syns vårt ställningstagande:

  • Prideflaggor på kommunens flaggstänger hela Prideveckan
  • Belysning av gamla stenbron hela Prideveckan
  • Belysning av rondell Östra Torggatan/Norra Strandgatan hela Prideveckan
  • Belysningen av rondellen vid Löfbergsskrapan hela Prideveckan
  • Cykelöverfart Herrgårdsgatan/Västra Torggatan i regnbågsfärger från nu och sedan året runt.
  • Prideflaggor hängs upp i lyktstolpar på Västra Torggatan från slutet av augusti sedan året runt.


För mer information kontakta:

Niklas Wikström (L) kommunalråd och ordförande i Mångfaldsforum, 070-001 82 00

Hazel Svensson ordförande Värmland Pride, 070-430 09 60

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.