Gå direkt till innehåll
Se utställningen Prylfixarna 22 oktober - 10 november på Naturum Värmland.
Se utställningen Prylfixarna 22 oktober - 10 november på Naturum Värmland.

Pressmeddelande -

Vernissage av Karlstadselever på Naturum Värmland – med fokus på återbruk

I tävlingen Prylfixarna har cirka 800 elever från Karlstads kommunala grundskolor skapat konst kring återbruk – hur kan vi låta bli att slänga och istället skapa något nytt av gamla prylar? 16 vinnande bidrag blir utställning på Naturum Värmland i Mariebergsskogen.

Under hösten har elever från årskurs två och tre fått fundera ut två gamla saker de vill återanvända och kombinerat dessa till en helt ny sak. Eleverna har sedan fått göra en informationsskylt där de förklarat och motiverat sina idéer. Efter det har alla klasser fått rösta fram ”klassens bästa bidrag” som sedan en jury tagit vid och valt ut 16 vinnare ifrån – som blir utställning med syftet att peppa oss alla att bli bättre på återbruk.

22 oktober är det vernissage och prisutdelning för eleverna på Naturum Värmland där media är varmt välkomna att delta. Utställningen kommer därefter att vara öppen för allmänheten fram till och med 10 november (öppet alla dagar 11–17, fri entré).

Prylfixarna är ett samarbete mellan Karlstads kommun, Framtidsfrön och Walan Edutainment med Mariebergsskogen AB och Karlstads Energi som bidragande aktörer. Tävlingen är också en del i Globala Karlstad – på karlstad.se/globalakarlstad kan du läsa mer om arrangemanget och ta del av programmet.

Dag: Tisdag 22 oktober
Tid: Drop in från kl. 10.00. Prisutdelning sker cirka 10:35
Plats: Naturum Värmland i Mariebergsskogen. Treffenbergsvägen 652 29, Karlstad

För mer information, kontakta:
Linnea Bengtsson, projektledare Gröna tråden, barn- och ungdomsförvaltningen, 054-540 50 17
Amanda Karlsson, kommunikatör, barn- och ungdomsförvaltningen, 054-540 35 20

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.