Gå direkt till innehåll
Vattentornet i Skattkärr.
Vattentornet i Skattkärr.

Pressmeddelande -

Vattentornet i Skattkärr rustas upp

Dricksvattenkvaliteten ska säkras för framtiden. Därför bygger Karlstads kommun nu bort möjliga risker och förbättrar takavrinning på vattentornet i Skattkärr.

Det var i augusti 2017 som kommunen upptäckte bakterier i vattnet i Skattkärr och Väse. För att hitta orsaken och få bort bakterierna i ledningsnätet krävdes många veckors provtagningar, tester och spolningar. En av orsakerna var att regnvatten trängde in i en otäthet på taket i samband med ett skyfall.

För att säkra vattenkvaliteten framöver ska kommunen utföra ombyggnads- och underhållsarbete på vattentornet i Skattkärr under våren. Taket ska byggas om och möjliga risker för föroreningar i reservoaren ska byggas bort. Takavrinningen ska förbättras och det ska göras vissa arbetsmiljöförbättrande insatser. Tornets siluett kommer att förändras genom att det blir en påbyggnad på taket.

Bortkopplat sedan augusti

Vattentornet i Skattkärr har varit bortkopplat sen händelsen i augusti. Under hösten har kommunen projekterat för upprustning och sökt tillstånd för att kunna rusta upp tornet. Renoveringen beräknas vara klar i slutet på april och arbetet utförs av Peab som entreprenör.

För mer information kontakta:

Eva-Lena Beiron, enhetschef VA-avdelningen, 054-540 68 10

Lars Nordström, projektledare VA-avdelningen, 054-540 67 63

Stefanie Myrin, kommunikatör teknik- och fastighetsförvaltningen, 054-540 46 88

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Karlstads kommun bor över 90 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstad styrs efter valet 2014 av en allians mellan M, L, C, KD och MP. I Karlstads kommun arbetar cirka 7 000 medarbetare för visionen om att skapa god livskvalitet för 100 000 Karlstadsbor.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.