Gå direkt till innehåll
Val 2022: Allt fler Karlstadsbor väljer att förtidsrösta

Pressmeddelande -

Val 2022: Allt fler Karlstadsbor väljer att förtidsrösta

Förtidsröstningen i årets val öppnade den 24 augusti och så här långt har nästan 6 600 Karlstadsbor valt det den möjligheten. Det är betydligt fler jämfört med 2018. Flest har valt att rösta i Bibliotekshuset följt av biblioteken på Våxnäs och Kronoparken.


När man summerar de sju första dagarna (24 augusti-30 augusti) av förtidsröstningen visar det sig att närmare 6 600 personer har röstat i kommunen. Det är en ökning med nästan 10 procent, motsvarande cirka 600 personer, jämfört med samma tidpunkt i valet 2018.


- 2018 var det totalt 27 123 som förtidsröstade i Karlstads kommun och vi tror att det kommer bli fler i år. Med erfarenhet vet vi att trycket av antalet röstande ökar ju närmare valdagen vi kommer,  säger valkansliets enhetschef Jessica Forssten.

Flest röstade i Bibliotekshuset

Mest välbesökt under veckan var Bibliotekshuset med 3 173 röstande följt av Våxnäs (814) och Kronoparken (552). Den nya centrala lokalen, Gamla Älvkullegymnasiet, har 434 personer hittat till.

-Vi tycker det är roligt att se att så många har hittat till vår nya lokal för röstmottagning, säger Jessica Forssten.

Ökning på Kronoparken och Våxnäs

Både på Våxnäs och Kronoparkens bibliotek syns en ökning av antalet röstande under den första veckan jämfört med samma period förra valet. Där har Karlstads kommuns valinformatörer varit på plats med uppdraget att få fler att gå och rösta. 

Hittills har det varit möjligt att förtidsrösta i Samhällsbyggnadshuset, Bibliotekshuset, samt biblioteken i Kronoparken, Molkom, Vålberg, Våxnäs samt i Vårt hus i Skattkärr. Från och med måndag 29 augusti har man dessutom kunnat förtidsrösta i Sjukhusbiblioteket på Centralsjukhuset.

För mer information kontakta: Jessicka Frick 0730–88 50 92

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.