Gå direkt till innehåll
Den prisbelönta fotografen Pieter Ten Hoopen ställer ut sina foton på Värmlands museum under arrangemanget Globala Karlstad.
Den prisbelönta fotografen Pieter Ten Hoopen ställer ut sina foton på Värmlands museum under arrangemanget Globala Karlstad.

Pressmeddelande -

Vernissage med prisbelönta fotografen Pieter Ten Hoopen

På onsdag invigs fotoutställningen Spirit for Change av den prisbelönta fotografen Pieter Ten Hoopen. Bilderna visar på utsatthet – men även styrka, mod och handlingskraft.

Pieter Ten Hoopen har i samarbete med organisationen Hand in Hand, som arbetar för att bekämpa fattigdom genom entreprenörskap, dokumenterat människor i Indiens fattigaste delstater som försörjer sig genom att återvinna material från sopor. Det har resulterat i förbättrade livsvillkor för mer än tio miljoner människor.

Utställningen är en del av arrangemanget Globala Karlstad som pågår 7–22 oktober och arrangeras av Karlstads kommun tillsammans med biståndsmyndigheten Sida. Med arrangemanget vill vi inspirera Karlstadsborna att agera lokalt och på så vis påverka globalt.

Varmt välkommen på vernissage! På plats under kvällen finns Pieter Ten Hoopen, fotograf, organisationen Hand in Hand, Ulf Nyqvist, kommundirektör Karlstads kommun och Susanne Wilhelmsson, utställningsproducent, Värmlands Museum.

Dag: Onsdagen den 11 oktober
Tid: Klockan 18.00
Plats: Värmlands Museum

För mer information kontakta:
Jennie Rönnbäck, projektledare, Karlstads kommun, telefon 054-540 46 83.


Välkommen!

Kategorier

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.