Gå direkt till innehåll
Framtidens röster gör en resa genom Sverige med slutdestination FN:s miljökonferens i Stockholm. Den 25 maj är det hållplats Karlstad som står i fokus.
Framtidens röster gör en resa genom Sverige med slutdestination FN:s miljökonferens i Stockholm. Den 25 maj är det hållplats Karlstad som står i fokus.

Pressmeddelande -

Välkommen att delta på en resa mot framtiden

På Sundsta-Älvkullegymnasiet den 25 maj har du chansen att möta elever, företag, saker och experter för att ta del av deras tankar och visioner om en grön och hållbar framtid.

I år är det femtio år sedan FN:s första miljökonferens ägde rum i Stockholm. Sverige står åter som värd för konferensen Stockholm+50 som arrangeras den 2–3 juni. Målet är att öka takten i omställningen mot hållbara och gröna samhällen.

Den partipolitiskt obundna organisationen Framtidens röster bjuder i skolklasser för att göra FN-konferensen till ett tillfälle där barn, ungdomar, statschefer och FN-delegater möts på riktigt. Utgångspunkten är skolklassers förväntningar på framtidens samhälle och de beslut som behöver fattas i dagens miljö- och klimatfrågor. Syftet är att göra unga delaktiga i hållbarhetsfrågor och lyfta deras röster.

Hållplats Karlstad

Framtidens röster gör en resa genom Sverige med slutdestination FN:s miljökonferens i Stockholm. Den stannar till vid tio kommuner som under en dag visar sina satsningar på hållbar konkurrenskraft. Den 25 maj är det hållplats Karlstad som står i fokus!

På Sundsta-Älvkullegymnasiet överlämnas stafettpinnen från tidigare kommuner och det blir ett utbyte av visioner och idéer om en hållbar och konkurrenskraftig framtid. Som besökare kan du ta del av utställningar, presentationer och framtidsdialoger på temat Karlstad som klimatkommun med skogen och värmlänningarna som innovationskraft. Det blir en mötesplats för lärande, påverkan och hopp.

Dagen avslutas med en diskussion om vad som ska lyftas på FN-konferensen i juni.

Boka in 25 maj i kalendern

Är du intresserad av hållbarhetsfrågor? Tycker du att det är viktigt att lyssna på vad elever, företag, saker och experter tänker på en hållbar framtid?

Datum: 25 maj.

Tid: Dagen pågår 13.00–16.30 och avslutas med mingel 18.00–19.00.

Plats: Sundsta-Älvkullegymnasiet i Karlstad.

Ingen anmälan krävs.

Varmt välkommen!

För mer information kontakta:
Thomas Wernerheim, utvecklings- och innovationsstrateg, Kommunledningskontoret, telefon 070-519 11 30.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.