Gå direkt till innehåll
Louise Thyberg, landskapsarkitekt och Monika Bubholz (MP) ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.
Louise Thyberg, landskapsarkitekt och Monika Bubholz (MP) ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Pressmeddelande -

Vad vill Karlstadsborna göra i Wennbergsparken?

Från 6 till 30 april kan Karlstadsborna tycka till om hur Wennbergsparken i Viken ska utvecklas som park. Som start för medborgardialogen kunde du träffa kommunen på plats i parken. Flera engagerade Karlstadsbor dök upp och ville prata om olika idéer för hur parken kan utvecklas.

Tyck till via digital enkät eller träffa oss på plats i parken

Du kan tycka till digitalt via en enkät. Enkäten är öppen 6-30 april 2023. Här kan du läsa mer om medborgardialogen och hitta den digitala enkäten.

Du kan träffa oss på plats i Wennbergsparken, prata med oss om utvecklingen och svara på enkäten i pappersformat. Vi är på plats i Wennbergsparken vid två tillfällen, det första tillfället är idag den 6 april till klockan 13.30. Det andra tillfället är den 19 april klockan 15-17.30.

Om du missar tillfällena i Wennbergsparken och vill svara på enkäten i pappersformat kan du göra det i receptionen i Samhällsbyggnadshuset. Receptionen har öppet vardagar klockan 8.00-16.00 och lunchstängt mellan klockan 11:30-12:30. Adressen är Gustaf Lovéns gata 30, 652 26 Karlstad.

- Det ska bli spännande att se vad vi får in för synpunkter. Vi vet sedan tidigare att det finns engagemang kring hur parken ska utvecklas och det vill vi ta vara på. Vi vill veta vad Karlstadsborna vill göra i parken. Vi vill att ännu fler ska hitta hit framöver, säger Monika Bubholz (MP), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Parken ska få ett lyft som helhet

Wennbergsparken anlades på 1930-talet och är en så kallad stadsdelspark i Viken. Parken har genomgått vissa förändringar under åren men i det stora hela finns mycket av den ursprungliga parken kvar. Under de senaste åren har parken dock påverkats av två stora markarbeten, anläggande av dagvattenledning och bygget av Vikenförbindelsen. Nu är det är dags att ge Wennbergsparken ett lyft som helhet.

Följ processen i medborgardialogen

Efter avslutad medborgardialog startar arbetet med att sammanställa och bearbeta de synpunkter vi har fått in.

- Det är viktigt att tänka på att resultatet från medborgardialogen är rådgivande. I den slutgiltiga gestaltningen av parken så behöver det göras avvägningar, prioriteringar och bedömningar utifrån ett helhetsperspektiv. Sedan kommer vi göra en gestaltning och ta fram bygghandlingar för parken, säger Louise Thyberg, landskapsarkitekt.

På karlstad.se/wennbergsparken kommer du kunna du följa processen för medborgardialogen och arbetet framåt med parken.

För mer information kontakta:

Monika Bubholz (MP), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, telefon: 054-540 12 85

Louise Thyberg, landskapsarkitekt, teknik- och fastighetsförvaltningen, telefon: 054-540 18 27

(Sofia Carlson, kommunikatör, teknik- och fastighetsförvaltningen, telefon: 054-540 69

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.