Gå direkt till innehåll
Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 20 oktober

Pressmeddelande -

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 20 oktober

Återrapportering av lokalöversyn samt uppföljning av handlingsplan för jämställdhetsintegrering. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 20 oktober.

Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

Uppföljning av handlingsplan för jämställdhetsintegrering 2021

Vård- och omsorgsförvaltningen deltar sedan år 2020 i Sveriges kommuners och regioners modellkommunarbete för jämställdhetsintegrering. Under arbetet har en handlingsplan för jämställdhetsintegrering tagits fram. Planen beskriver hur det ska arbetas för att integrera ett jämställdhetsperspektiv i alla delar av verksamheten som planering, beslutsfattande, genomförande och uppföljning.

Nämnderna ska nu redovisa till kommunledningsutskottet hur genomförandet av beslutade handlingsplaner går. Redovisningen ska beskriva vilka effekter arbetet haft och vilka förändringar nämnden anser nödvändiga för att stärka jämställdhetsintegreringen av verksamheten.

Beslut

Uppföljningen godkändes.

Dnr VON/2021:180 Dpl 08

Ansvarig handläggare: Anette Örnebring, utvecklingsledare, 054-540 54 77

Återrapportering av lokalöversyn

Under år 2020 genomförde vård- och omsorgsförvaltningen en lokalöversyn av kommunens trygghetsboenden samt Gunnerns vårdboende. I november 2020 fick förvaltningen i fortsatt uppdrag av nämnden att utöka lokalöversynen till att även gälla samtliga vårdboenden. Förvaltningen fick också i uppdrag att utreda möjligheterna att skapa ett nytt modernt äldreboende där behovet av både vård- och trygghetsboende tillgodoses samt se över behovet av en modern och säker internetuppkoppling i samtliga boenden. Utredningsuppdraget återrapporteras nu till nämnden.

Beslut

  1. Lokalöversynen över alla lokaler vid vård- och trygghetsboende godkändes.
  2. Vård- och omsorgsförvaltningen får i fortsatt uppdrag att utreda möjligheterna för ett nytt vårdboende i samlokalisering med trygghetsboende samt ett utökat uppdrag att se över om något befintligt boende ska ersättas med nya platser.
  3. Vård- och omsorgsförvaltningen får fortsatt uppdrag att lägga en plan för att skapa en modern och säker uppkoppling i samtliga lägenheter vid kommunens vård- och omsorgsverksamhet för att kunna arbeta med digitalisering i ett bredare perspektiv.
  4. Vård- och omsorgsförvaltningen får i uppdrag att ta fram ett förslag på inriktning för byggnation och driftsform för nytt vårdboende.
  5. Uppdragen ska återrapporteras till vård- och omsorgsnämnden under våren 2022.

Dnr VON/2020:432 Dpl 62

Ansvarig handläggare: Karin Jonsson, ekonomichef, 054-540 10 49

Mer information

För mer information kontakta vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Holm Barenfeld (M), 054-540 12 81, eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.