Gå direkt till innehåll
Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 20 juni

Pressmeddelande -

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 20 juni

För mer information kontakta vård- och omsorgsnämndens ordförande Marléne Lund Kopparklint, 070-614 14 90 eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer. Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.


Motion om att utreda förutsättningarna för kunskapsöverföring av kognitivt metodstöd

Socialdemokraterna har föreslagit i en motion att kommunen ska utreda förutsättningarna för hur kunskaper och arbetssätt kring kognitivt stöd kan spridas mellan kommunens verksamheter.

Beslut

Vård- och omsorgsnämnden föreslår att motionen ska bifallas. Slutligt beslut tas i kommunfullmäktige.

Dnr VON-2018-164 Dpl 00

Ansvarig handläggare: utvecklingschef Marie Johansson, 054-540 55 56.

Upphandling av entreprenad för gruppbostäder enligt LSS, är klar

Vård- och omsorgsnämnden har sedan 2012 ett upphandlat avtal med utföraren Frösunda Omsorg AB för entreprenaden av fyra gruppbostäder inom LSS. Befintligt avtal löper ut under februari 2019 och en ny upphandling har genomförts under våren 2018. Upphandlingen har avslutats och vård- och omsorgsnämnden har bestämt vilket företag som tilldelas kontraktet. Sekretess råder till dess att beslutet skickats till samtliga anbudslämnare.

Dnr VON-2017-330 Dpl 14

Ansvarig handläggare: upphandlingsledare Karin Frejsjö, 054-540 55 62.

Utvärdering av pilotprojekt med unga i omsorgen

Vård- och omsorgsförvaltningen har sedan hösten 2017 ett pilotprojekt där skolungdomar arbetar med guldkantsaktiviteter för äldre på tre av förvaltningens vårdboenden. Bakgrunden till projektet var ett politiskt initiativ från majoriteten i vård- och omsorgsnämnden om att främja att yngre i ökad omfattning erbjuds möjlighet till extrajobb inom förvaltningens verksamhet samt att öka intresset för att arbeta inom vård och omsorg. Utvärderingen efter åtta månader visar att det funnits stort intresse från ungdomar att delta samt att kunder och anhöriga upplevt att projektet skapat guldkant.

Beslut

Utvärderingen efter åtta månader godkändes. Vård- och omsorgsförvaltningen fick i uppdrag att ta fram ett förfrågningsunderlag för aktivering och insatser för social samvaro som utförs av ungdomar inom vård och omsorg.

Dnr VON-2018-184 Dpl 30

Ansvarig handläggare: HR-chef Karina Holgersson Linder, 054-540 55 53.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.