Gå direkt till innehåll
Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 16 februari

Pressmeddelande -

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 16 februari

Årsredovisning för 2021 och intern delrapport gällande Modellkommun för äldreomsorgens digitalisering. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 16 februari.

Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

Årsredovisningen för 2021 godkändes

Sammanlagt redovisar vård- och omsorgsnämnden ett överskott på 34,8 miljoner kronor för 2021. Det är ett större överskott än i helårsprognosen som presenterades för nämnden under hösten. Nämnden har fått statsbidrag sent under hösten och detta har inte hunnit nyttjas fullt ut. Bland annat har nämnden fått täckning för ökade sjuklönekostnader, omställningsstöd och ersättning för covidrelaterade merkostnader. Utbildningspengar och andra kostnader i budget har inte kunnat användas fullt ut under 2021 på grund av pandemin.

Beslut

Årsredovisningen godkändes och översänds till kommunstyrelsen.

Dnr VON/2022:20 Dpl 10

Ansvarig handläggare: Karin Jonsson, ekonomichef, 054-540 10 49

Intern delrapport 2 gällande Modellkommun för äldreomsorgens digitalisering godkändes

Karlstads kommun är 1 av 10 modellkommuner för äldreomsorgens digitalisering. Tillsammans med Kompetenscenter välfärdsteknik (Sveriges kommuner och Regioner) och de 9 andra modellkommunerna är uppdraget att få fram mer välfärdsteknik för äldre och att skapa, sprida och samla kunskap och kompetens inom områden som rör digitalisering inom äldreomsorgen. Arbetet med detta har pågått under 2 år och sammanfattas i en intern delrapport.

Beslut

Rapporten godkändes.

Dnr VON/2020:68 Dpl 30

Ansvarig handläggare: Marie Johansson. Utvecklingschef, 054-540 55 56

Redovisning av ej verkställda beslut – Oktober till december 2021

Varje kvartal ska kommunen redovisa till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, om det finns beslut som inte blivit verkställda inom tre månader. Uppgifterna om ej verkställda beslut redovisas också till kommunrevisionen och kommunfullmäktige.

Vid rapporteringen efter det fjärde kvartalet 2021 fanns det 28 beslut enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, som inte blivit verkställda inom tre månader. 8 av besluten gäller ledsagarservice. De övriga gäller kontaktperson (8), bostad med särskild service (6), avlösarservice (5) och daglig verksamhet (1).

Enligt Socialtjänstlagen, SoL, fanns det 23 beslut som inte blivit verkställda inom tre månader. 20 av besluten gäller särskilt boende. De övriga gäller kontaktperson (2) och korttidsboende eller växelvård (1).

Beslut

Redovisningen godkändes.

Dnr VON/2021:2 Dpl 34, VON/2021:1 Dpl 34

Ansvarig handläggare: Madeleine Ahlborg, tillsynschef, 054-540 58 61

Mer information

För mer information kontakta vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Holm Barenfeld (M), 054-540 12 81, eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.