Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Utsläppet vid Bomstadbaden saneras

Bomstadbaden håller just nu på att saneras. Det är fortfarande inte klarlagt varifrån föroreningen kommer eller vad det är för typ av förorening.

Karlstads kommun kontrollerade igår Bomstadbadet och Skutberget, samt intaget till det kommunala vattnet vid Randviken. Enda platsen förorening återfanns var vid Bomstadbaden. I dag har kommunen fått in fler tips på Facebook och dessa kommer att följas upp.

- Vi är ute just nu och kontrollerar tipsen vi har fått in och än så länge har vi även i dag enbart kunnat konstatera föroreningar vid Bomstadbadet, säger Christopher Oldne, miljö- och hälsoinspektör, Karlstads kommun.

Avrådan från bad kvarstår på den plats föroreningen har upptäckts. När Bomstadbadet är sanerat kommer miljöförvaltningen göra en ny bedömning om avrådan om bad ska kvarstå.

Kontaktperson:
Christopher Oldne, miljö- och hälsoinspektör, Karlstads kommun, 054 540 46 68.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.