Gå direkt till innehåll
Utreda behov av nytt vårdboende

Pressmeddelande -

Utreda behov av nytt vårdboende

Vård- och omsorgsförvaltningen får i uppdrag att utreda möjligheterna för ett nytt modernt vårdboende i Karlstad där behovet av både trygghets- och vårdboendeplatser ska tillgodoses.

– Antalet äldre i Karlstad ökar och vi behöver därför planera för ett ökat behov av vårdboendeplatser. Förvaltningen har även fått i uppdrag att se över om något befintligt boende ska ersättas av nya platser, säger Christian Holm Barenfeld (M), ordförande vård- och omsorgsnämnden.

De befintliga vårdboendena i Karlstad har en blandning av standard, framtida underhållsbehov samt byggår. Ett antal boenden har byggts eller renoverats under perioden 2011-2021 medan flertalet är byggda under 1970-, 80- och 90-tal. De äldre boendena är inte byggda efter samma regelverk som de nyproducerade utan byggda utifrån de standarder och regelverk som fanns tidigare.

– Flera av våra boenden har genomgått stora ytskiktsrenoveringar och det har även skett renoveringsåtgärder och förbättringar kring utemiljöer. Åtgärderna innebär en kvalitetshöjning för både kunder och medarbetare. Allt går dock inte att åtgärda och det är därför bra att den här lokalöversynen ger oss ett bra underlag för att utreda hur vi ska gå vidare, fortsätter Christian.

Ökat behov av digitala tjänster

I Karlstad sker ett intensivt arbete för att införa ytterligare välfärdsteknik och digitala tjänster. Redan idag finns bland annat tillsyn via trygghetskamera, digital läkemedelsfördelare, digital spol- och torktoalett, virtuella cyklar och digitala sällskapsspel.

– Mer digitalisering inom vården kräver en trygg och säker uppkoppling mot internet och alla våra boenden behöver anpassas för att fler ska kunna ta del av digitala tjänster och få chansen att öka sin självständighet, fortsätter Christian.

    För mer information kontakta:

    Christian Holm Barenfeld, ordförande vård- och omsorgsnämnden, telefon: 070-621 08 21

    (Linda Eklind, kommunikationschef, telefon: 070-696 55 49)

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kommunen med den glada solen som symbol

    I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.