Gå direkt till innehåll
Utforska hemmets påverkan på miljön i Karlstadsrummet

Pressmeddelande -

Utforska hemmets påverkan på miljön i Karlstadsrummet

Hur vet du om en plastleksak är en bra leksak att leka med? Och vad får du egentligen spola ner i toaletten? I Karlstadsrummet i Bibliotekshuset, har den nya temautställningen “Hållbarhet i hemmet” öppnat där du som besökare får möjlighet att lära dig mer om allt från busiga bakterier till vad som har dykt upp i reningsverket från andras toaletter.

Utställningen är uppbyggd av stationer som följer olika teman, bland annat vatten, avlopp, livsmedel och bakterier. Besökarna kan exempelvis leta efter busiga bakterier, testa och se vad man får kasta ner i toaletten och titta på saker som har åkt genom Karlstads avloppsledningar till reningsverket. Dessutom kan besökare lära sig mer om livsmedelshantering, varför man inte ska tvätta bilen hemma på gatan och hur en vattenmätare fungerar. Utställningen är skapad av miljöförvaltningen i samarbete med vatten- och avloppsavdelningen och kombinerar fakta med aktiviteter för att skapa en lättsam och intressant upplevelse för såväl stora som små besökare.

En liten kul filur finns också på plats som vägvisare för besökarna. Utställningen kommer att sitta uppe till mitten av januari.

För mer information kontakta:

Ronja Storm, miljö- och hälsoskyddsinspektör, miljöförvaltningen, 054 540 46 24
Jan Wilhelmsson, enhetschef på kund- och verksamhetsstöd, VA, 054-5406 812


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Helena Wassén

Helena Wassén

Kommunikationsstrateg Miljöförvaltningen 054-540 64 64

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.