Gå direkt till innehåll
Upptäck loppisar eller förläng dina prylar

Pressmeddelande -

Upptäck loppisar eller förläng dina prylar

Har du prylar som behöver lagas eller älskar du att fynda på loppis? För att underlätta för Karlstadsbor och besökare har miljöförvaltningen samlat alla aktörer i Karlstad i en karta - Återbrukskartan!

I Återbrukskartan kan du hitta allt från antikaffärer och loppisar, cykelverkstäder, skräddare, skomakare, tapetserare, elektronik- och vitvarureparatörer. Du hittar kartan på karlstad.se/aterbrukskartan

I kartan finns det många olika aktörer samlade, en av dem är Solareturen. Solareturen är en kommunal verksamhet och hos dem hittar du second hand-varor till hemmet. Om du vill veta vad aktörerna själva tycker om kartan får du gärna kontakta Urban Andersson på Solareturen.

– Återbrukskartan är ett bra verktyg för Karlstadsbor och besökare att kunna handla hållbart och laga sina prylar, säger Urban Andersson, Solareturen.

Resurssnål och hållbar konsumtion

Karlstads kommun är en miljösmart kommun, vilket bland annat innebär att konsumtionen i Karlstad ska vara resurssnål och hållbar. Syftet med kartan är att underlätta för Karlstadsbor och besökare att välja en hållbar livsstil.

För mer information kontakta:

Jennie Rönnbäck, miljösamordnare på miljöförvaltningen 054-540 46 83

Urban Andersson, Solareturen 054-540 51 53

Sofia Carlson, kommunikatör på miljöförvaltningen, 054-540 66 32

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.