Gå direkt till innehåll
Upplev Karlstad med rundturståget i sommar

Pressmeddelande -

Upplev Karlstad med rundturståget i sommar

En uppskattad favorit i repris och även i år kommer centrala Karlstad att trafikeras av ett rundturståg. Ett fint komplement till båtbussarna för både besökare och Karlstadsbor.

Tåget kommer att gå i centrala Karlstad under fyra veckor med start den 15 juli. Det bidrar till att stärka sommarstaden Karlstad och möjligheterna att visa upp vår vackra stad och en får fler saker att välja på vid sitt besök.

- Karlstad är en populär sommarstad med många besökare från när och fjärran. Tåget blir ett tillskott för både besökarna och kommuninvånarna och gör att du kan uppleva stan på ett nytt sätt, säger Erik Nilsson (KD), kommunalråd.

Under 2017 kördes tåget på prov under några veckor och blev mycket uppskattat.

- Försöket från förra året blev så lyckat att vi och Karlstads kommun vill upprepa succén, Det blir ett trevligt tillskott och en uppskattad aktivitet i Karlstad, säger Maria Dahlbom, VD/Cityledare, Centrum Karlstad.

Ny rutt som kompletterar båtbussarna

Tåget kommer att vara ett komplement till båtbussarna och rutten är anpassad för att kunna stanna vid hållplatser som trafikeras av båtbussarna. Sträckningen är lite annorlunda i år på grund av ombyggnationer och förberedelser för Karlstadsstråket.

Tåget startar på Stora torget och tar resenärerna förbi bland annat Stadsträdgården, Inre hamn, pråmkanalen, Värmlands museum och Sandgrund Lars Lerin. Rutten är preliminär i nuläget och kan komma att ändras.

- Vi har funnits i Karlstad sedan 1950-talet och därför känns det extra kul att åter igen ha verksamhet i vår hemkommun. Under turen kommer du också att få lyssna på spännande historier om Karlstad, berättar Patrick Hämquist, VD, för företaget Ringbingo AB som driver rundturståget.

För mer information kontakta:

Erik Nilsson (KD), kommunalråd, telefon: 070-001 03 21.

Maria Dahlbom, VD/Cityledare, Centrum Karlstad, telefon: 070-625 75 60.

Patrick Hämquist, VD, Ringbingo AB, telefon: 054-222 333.

Emelie Wastelius, kommunikatör, Karlstads kommun, telefon: 054-540 10 26.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.