Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ulrika K Jansson - ny kommundirektör för Karlstads kommun


Kommunstyrelsen har beslutat att utse Ulrika K Jansson till ny kommundirektör för Karlstads kommun. Hon efterträder Ulf Nyqvist som vill avsluta sitt uppdrag under våren 2022 för att senare gå i pension.

Ulrika K Jansson är idag kommundirektör i Enköpings kommun och har en bred kommunal erfarenhet. Hon har tidigare bland annat arbetat som programdirektör samhällsbyggnad i Örebro kommun och som planchef i Arboga kommun. Hon tillträder sin tjänst 1 april 2022.

- Jag ser verkligen fram emot mitt nya uppdrag, säger Ulrika K Jansson. Jag har ofta varit i Karlstad och det är en fantastiskt vacker stad. Jag har en mycket positiv bild av kommunen och det ska bli spännande att få vara med och driva utvecklingen här.

- Jag hälsar Ulrika varmt välkommen till Karlstads kommun. Hon har värdefull erfarenhet från andra stora kommuner och hennes starka utvecklingsdriv och goda ledarskap kommer få stor betydelse för oss framöver, säger Per-Samuel Nisser, ordförande i kommunstyrelsen i en kommentar.

Ett rekryteringsföretag har bidragit i rekryteringsarbetet och efter deras urvalsprocess med bland annat tester och djupintervjuer gick två kandidater vidare till slutintervjuer med fyra intervjugrupper. Företrädare för kommunstyrelsen, kommunledningskontoret, förvaltningsdirektörs/vd-gruppen och de fackliga organisationerna var efter intervjuerna eniga om att rekommendera Ulrika till uppdraget.

Ulrika K Jansson bor med sin familj strax utanför Örebro. Hon är född 1979 och är utbildad i fysisk planering till planeringsarkitekt vid Högskolan i Kalmar.

För mer information:

Per-Samuel Nisser, kommunstyrelsens ordförande (M), telefon 070-689 39 39 

Ulrika K Jansson, tillträdande kommundirektör, telefon 076-172 45 54 

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.