Gå direkt till innehåll
Arbetsmarknads- och socialnämnden lämnar stöd till föreningar med särskild social inriktning.
Arbetsmarknads- och socialnämnden lämnar stöd till föreningar med särskild social inriktning.

Pressmeddelande -

Stöd till föreningar med social inriktning 2023

Arbetsmarknads -och socialnämnden beviljar stöd till föreningar för nästa år om totalt dryga 10 miljoner kronor fördelat på föreningsstöd och idéburet offentligt partnerskapsavtal.

Stödet ska stimulera till nytänkande och metodutveckling inom det sociala området.

Stöd beviljas till ideella föreningar med lokal förankring i kommunen och som verkar inom nämndens ansvarsområde och riktar sig till nämndens målgrupper.

IOP-avtal, Idéburet Offentligt Partnerskap, är ett avtal mellan en eller flera idéburna organisationer, det vill säga den sociala ekonomin och den offentliga sektorn. Intentionen med avtalen är långsiktig samverkan och lösningar för de gemensamma målgrupperna.

-De ideella föreningarna i Karlstad gör en stor social insats. Det är viktigt för oss att vi har ett nära och bra samarbete med dem och att vi kan ge ett stöd på 10,4 miljoner kronor inför nästa år, säger Per-Inge Lidén (MP), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.

För mer information kontakta:

Per-Inge Lidén (MP), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden. Telefon: 070-001 82 71.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.