Gå direkt till innehåll
Stagnellska hemmet får ny kostym

Pressmeddelande -

Stagnellska hemmet får ny kostym

Stagnellska hemmet på Herrhagen moderniseras och byggs om. När det nyrenoverade huset står klart i slutet av 2020 kommer det att innehålla en unik bredd av verksamheter. I dag tog verksamheterna, teknik- och fastighetsförvaltningen och NCC ett första spadtag tillsammans.

För att kunna utnyttja den stora byggnaden optimalt ska den anpassas för att rymma fler verksamheter. Huset moderniseras och klimatanpassas utifrån dagens krav på energihushållning. Det blir ny ventilation, nya fönster och nya ytskikt. Den gamla köksbyggnaden rivs och ersätts av ett mindre tillagningskök inne i huset. Det blir en helt ny stor utemiljö med många naturinslag. Gården kommer att vara tillgänglig för både barn och boende i servicehusdelen.

Förskolor, boende och öppen förskola

Det är tre förvaltningar som representerar verksamheterna som ska hålla till i huset när det är klart – barn- och ungdomsförvaltningen, vård- och omsorgsförvaltningen och arbetsmarknads- och socialförvaltningen. När renoveringen är klar i slutet av 2020 ska huset rymma både servicehus, LSS-boende, två förskolor och social stödverksamhet och boende.

- Det här är ett bra exempel på en hållbar återanvändning av ett hus för flera syften. Karlstadsbor i olika åldrar och livssituationer kommer ha användning och glädje av verksamheterna här, säger Henrik Lander (C), ordförande teknik- och fastighetsnämnden.

Bland annat utökar förskolan från tre avdelningar till sju med plats för 140 barn. Vård och omsorgsförvaltningen omvandlar det nuvarande servicehuset till trygghetsboende och LSS-boende. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen utökar med 13 stödlägenheter. Huset ska även rymma en privat allergiförskola en öppen förskola i bottenplanet.

På dagens spadtag medverkade teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C), barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (L), vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Holm Barenfeld (M) och arbetsmarknads- och socialnämndens ordförande Per-Inge Lidén. Även entreprenören NCC var på plats liksom medarbetare från verksamheterna.

För mer information kontakta:

Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden 054-540 12 78

Jonas Haglund, projektledare 054-540 67 72

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.