Gå direkt till innehåll
På bilden från vänster: Durim Selmani, projektledare, Gräsmiljö Sverige AB, Frida Nilsson (C), kommunalråd och Robert Halvarsson (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden
På bilden från vänster: Durim Selmani, projektledare, Gräsmiljö Sverige AB, Frida Nilsson (C), kommunalråd och Robert Halvarsson (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Pressmeddelande -

Spadtag för konstgräsplan på Åsvalla IP i Molkom

Under måndagen togs det första spadtaget för att ge Molkom en konstgräsplan. Åsvalla IP, vid Nyedsskolan, byggs nu om och får inte bara konstgräs utan också belysning, löparbanor och hoppgrop.

”Vi vill att hela kommunen ska må bra och utvecklas och när vi pratar om Karlstad menar vi också hela Karlstads kommun. Det innebär att vi gör viktiga satsningar även i de mindre orterna, så som här i Molkom. Att bygga om den här idrottsplatsen till en konstgräsplan med belysning kommer att göra att den kan användas till fler idrotter, locka fler till rörelse och träning och kunna nyttjas under en större del av året” säger Frida Nilsson (C), kommunalråd.”

Det första spadtaget togs av Frida Nilsson (C), kommunalråd och Robert Halvarsson (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden tillsammans med projektledare Durim Selmani, Gräsmiljö Sverige AB.

Den nya konstgräsplanen kommer att stå färdig under början av hösten, lagom till skolstarten. Konstgräset kommer enbart ha sand som ifyllnad och därmed ha en betydligt mindre miljöpåverkan än granulat skulle ha. Konstgräsplanen kommer att vara anpassad för fotboll och uppfylla kraven enligt FIFA Quality.

”Karlstad har ju nyligen utsetts till årets breddidrottskommun, det visar på att vi är duktiga på att ge förutsättningar för en meningsfull fritid. Nu fortsätter vi det goda arbetet genom att omvandla den här idrottsplatsen så att den kan användas av många fler än idag” säger Robert Halvarsson (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Mer information:

Frida Nilsson (C), kommunalråd, telefon: 054-540 52 07

Robert Halvarsson (MP), Ordförande kultur- och fritidsnämnden, telefon: 070-001 82 66

(Monika Martinsson, kommunikationsstrateg, telefon: 070- 020 84 51

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.