Gå direkt till innehåll
Solstadens sportcenter
Solstadens sportcenter

Pressmeddelande -

Solstadens sportcenter prisas som Årets Stadsbyggnadsprojekt 2023

Karlstads kommuns satsning på nya arenor har redan lockat många evenemang och intresserade åskådare. Nu har Föreningen Sveriges Stadsbyggare utsett Solstadens sportcenter till Årets Stadsbyggnadsprojekt 2023.

Viktigt i en växande stad

I motiveringen lyfts vikten av sport- och fritidsanläggningar i samband med att en stad växer. Anläggningar som är väl lokaliserade, bra planerade och hållbart byggda.

-Vi är glada att än en gång få ett kvitto på att den satsning vi i Karlstads kommun har gjort på framtidens arenor är viktig och värdefull. Inte bara för att skapa bra förutsättningar för både elit- och breddidrott, utan också för att främja god hälsa bland barn, unga och övriga Karlstadsbor, säger Anders Tallgren (S), kommunalråd i Karlstads kommun.

Samverkan, mod och hårt jobb

I motiveringen lyfts också den samverkan som skett för att få till den här satsningen.

-Det började med att vi inom politiken enades på bred front om att denna stora satsning var viktig. Det är en unik överenskommelse som vi är stolta över. Sedan har våra medarbetare inom kommunen gjort ett fantastiskt jobb för att förverkliga detta tillsammans med entreprenörer och föreningslivet, säger Anders Tallgren (S).

Välplanerat och byggt i trä

Ingenting har lämnats åt slumpen när det gäller byggnationen av de nya arenorna. För de är inte bara smart utformade för verksamheten och tillgängliga för alla, de är också hållbart byggda och energieffektiva. Med många delar byggda i trä och med solceller.

-Jag hoppas att Karlstadsborna är stolta över de fina arenor som vi har. Och som de också varit med och gett namn åt. Och jag hoppas att alla tar chansen att besöka området, på ett arrangemang eller att bara strosa runt och vandra på intilliggande motionsspår, säger Anders Tallgren (S).

För mer information kontakta:

Anders Tallgren (S), kommunalråd, 054-540 10 45


Hela motiveringen till utmärkelsen finns på Årets Stadsbyggnadsprojekt 2023 har utsetts - Föreningen Sveriges Stadsbyggare

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.