Gå direkt till innehåll
Solcellsmässa i solstaden

Pressmeddelande -

Solcellsmässa i solstaden

Föreningen Hållbart byggande i Värmland arrangerar solcellsmässa den 23 mars i anslutning till Earth Hour. På plats finns Karlstads kommuns energi- och klimatrådgivare och pratar solenergi, visar upp vår solkarta och ger tips på hur du kan vara energieffektiv.

På mässan finns många intressanta solcellsföretag bland utställarna. Här har du chansen att träffa solcellsinstallatörer och ställa frågor om just ditt tak och hur många kwh solel du kan skörda per år. Få reda på hur en installation går till, tekniska komponenter och ekonomiska förutsättningar.

Intresset för hållbar energi ökar

Intresset för hållbar energi ökar ständigt. Allt fler vill skaffa solceller och mässan är ett bra tillfälle för Karlstadsborna att få inspiration, råd och stöd.

– Vi erbjuder kostnadsfri och opartisk rådgivning i frågor kring energianvändning och hur vi kan minska dess miljöpåverkan. Solcellsmässan är ett naturligt evenemang att vara med på., säger Linda Hagman energi- och klimatrådgivare på miljöförvaltningen.

Medverkar på solcellsmässan gör även det kommunala energibolaget Karlstads Energi.

– Från 1 mars i år har vi höjt ersättningen till värmländska mikroproducenter som säljer sin el till oss. Förhoppningsvis får det fler värmlänningar att investera i solceller och en mer hållbar framtid, säger Sören Blomqvist, marknadschef på Karlstads Energi.

Tid: fredag 23 mars, klockan 09.00–16.00
Plats: Karlstad CCC

För mer information kontakta:
Linda Hagman, energi- och klimatrådgivare på miljöförvaltningen 054–5404676

Sören Blomqvist, marknadschef på Karlstads Energi, 054–540 7115

Sofia Carlson, kommunikatör på miljöförvaltningen

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.