Gå direkt till innehåll
Snöoväder kan drabba Karlstad – var försiktig och ha tålamod

Pressmeddelande -

Snöoväder kan drabba Karlstad – var försiktig och ha tålamod

SMHI har utfärdat en gul vädervarning för ett tidvis kraftigt snöfall över Värmlands län. Med start från på måndag 30 oktober och fram till tisdag morgon, uppskattas just nu snömängder upp till 20 centimeter.

Snöfallet förväntas bli kraftigare under måndagskvällen med stora snömängder som följd. Snömängderna är svårbedömda, men i nuläget ser snödjupet ut att kunna landa på 10–20 centimeter innan snöfallsområdet har passerat.

- Låt gärna din bil stå hemma, särskilt om vinterdäcken inte är på. Måste du ut i trafiken, se till att anpassa hastigheten och håll avstånd. Kom ihåg att snöovädret kan påverka flera samhällsfunktioner, så som kollektivtrafiken. Var ute i god tid om du ska ut någonstans – och var rädd om dig och dina medtrafikanter, säger Lars-Johan Sahlin, säkerhetskoordinator på Räddningstjänsten Karlstadsregionen.

Kommunens ansvar – men vi behöver hjälpas åt

Det huvudsakliga ansvaret för snöröjning och halkbekämpning ligger på kommunen, men det är viktigt att vi alla hjälps åt för att få ett så effektivt och bra vinterunderhåll som möjligt. Hjälp gärna till genom att :

  • inte blockera väg eller trottoar, så att plogbilarna kan ta sig fram.
  • inte skotta undan snö från din egen tomt och utfart, så att den hamnar på exempelvis gatan eller trottoaren.

Ha tålamod med snöröjningen och kom ihåg att vi behöver hantera cykelbanor och större trafikleder först.

Kontakt för media

Lars-Johan Sahlin, säkerhetskoordinator på Räddningstjänsten Karlstadsregionen.

Telefon: 070 00 10 576

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kommunen med den glada solen som symbol

    I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.