Gå direkt till innehåll
Representanter från flera av de oganisationer som ingår i samarbetet med parkeringsledningssystemet.  Se namn och organisation i brödtexten.
Representanter från flera av de oganisationer som ingår i samarbetet med parkeringsledningssystemet. Se namn och organisation i brödtexten.

Pressmeddelande -

Skyltar med lediga p-platser på plats till julhandeln

Nu är upphandlingen klar och arbetet igång med att ta fram ett p-ledningssystem för centrala Karlstad. Det innebär att det ska finnas skyltar till alla stora parkeringsanläggningar där det framgår hur många lediga platser det finns på varje plats. Karlstadsborna kommer även att kunna se var det finns lediga parkeringsplatser i en app redan innan de åker in i stan.

- Det här kommer betyda mycket för både Karlstadsbor och centrumhandeln så vi är väldigt glada att vi är igång. Nu ska ingen längre behöva åka runt och leta efter en parkeringsplats i centrala Karlstad, säger Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Alla stora aktörer är med

Arbetet med p-ledningssystemet är ett samarbete med alla stora parkeringsanläggningar i Tingvallastaden och nya parkeringshuset Bryggudden vid Inre hamn.

- Att vi gör det här tillsammans med alla stora parkeringsanläggningar är avgörande för att det ska bli bra. Det kommer vara positivt både för framkomligheten i stan, för besökare och för handeln, säger Stina Granefelt, VD för Karlstads Parkerings AB.

Klart till julhandeln

Förra veckan hade alla inblandade ett startmöte och enligt tidplanen ska allt vara klart till julhandeln 2018.

- Nu ska vi dra fram el, installera detektorer som ska känna av när bilar åker in och ut ur de centrala parkeringshusen och parkeringsytorna och sätta upp skyltar, säger Stina Granefelt.

För mer information kontakta:

Stina Granefelt, VD Karlstads Parkerings AB, tfn 054-540 45 43

Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, tfn 054-540 12 77

På bifogad bild syns från vänster :

Maria Dahlbom, Centrum Karlstad

Håkan Fallqvist, Stadsrum (Duvan)

Peter Lundgren, Lundbergs (Åhléns parkeringsdäck)

Stina Granefelt, Karlstads parkerings AB (även kallat ParkAB)

Thomas Rhöse, Bryggudden Parkering

Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, Karlstads kommun

Ann-Sophie Redfern, Olav Thon-gruppen, MittiCity

Peter Kullgren (KD), ordförande i Karlstads parkerings AB

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.