Gå direkt till innehåll
Samina har påbörjat sin drömutbildning på Karlstads Teknikcenter.
Samina har påbörjat sin drömutbildning på Karlstads Teknikcenter.

Pressmeddelande -

Samina är en av 150 nya studenter som idag börjar en yrkeshögskoleutbildning på Karlstads Teknikcenter

Under måndagen har ett nytt gäng med studenter börjat på sju av skolans nio yrkeshögskoleutbildningar, utbildningar som är framtagna för att möta arbetslivets kompetensbehov.

På Karlstads Teknikcenter, som är ett center för flera utbildningsformer, kan man bland annat utbilda sig till vårdadministratör, trafiklärare, anläggningskonstruktör och automationsingenjör. Gemensamt för alla utbildningar är att de är framtagna för att arbetslivet har stort behov av de kompetenser som utbildningarna ger. Trots den höga efterfrågan på kompetenserna kan det dock vara svårt att fylla alla utbildningsplatser.

- Även om det är hög efterfrågan på kompetenserna som utbildningarna ger, är det nationellt sett ofta svårt att fylla klasserna för de mer tekniska utbildningarna. Därför är vi väldigt glada över att vi i många av klasserna som börjar idag, har tagit in maxantal av studenter, säger Henrik Degert Grahn, rektor på Karlstads Teknikcenter.

För de utbildningar där utbildningsplatserna inte har fyllts helt, är ansökan fortfarande öppen cirka två veckor till.

Samina har påbörjat sin drömutbildning

En av dem som sökt sig just till en teknisk utbildning är studenten Samina Bergwall, som idag har påbörjat sin drömutbildning "Automationsingenjör inriktning processteknik”.

- Jag blev intresserad av automation redan på gymnasiet då jag läste Automation och El. Tillsammans med en kompis fick jag upp ögonen för utbildningen Automationsingenjör här på Karlstads Teknikcenter, men eftersom jag direkt efter examen fick jobb inom hiss-industrin så valde jag att ta en paus i studierna, säger Samina.

Nu, efter några år inom yrkeslivet, ville Samina fortsätta att utveckla sina kunskaper och valde därför att söka den utbildning som hon länge tänkt på.

- Det känns verkligen jätteroligt att få börja studera på den utbildning jag länge varit intresserad av. Jag ser fram emot att få lära mig mer om automation och styrsystem, och att få se mer av "baksidan" på hissar som jag tidigare jobbat med, säger Samina.

Och framtiden ser Samina ljust på.

- Jag ser mig själv komma in i industrin direkt efter examen, vilket är något jag kommer att jobba hårt för eftersom det är min dröm. Jag hoppas också att vi blir fler tjejer inom de mer tekniska utbildningarna och yrkena, avslutar Samina.

För mer information kontakta:

Henrik Degert Grahn, rektor Karlstads Teknikcenter, tfn: 054 540 14 34

Ebba Persson, kommunikatör Karlstads Teknikcenter, tfn: 054 540 45 67

Ämnen

Taggar

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nästan 95 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. I Karlstads kommun arbetar drygt 7 000 medarbetare för visionen om ett bättre liv i solstaden.