Gå direkt till innehåll
Rekordmånga gymnasieingenjörer antagna till Karlstads teknikcenter

Pressmeddelande -

Rekordmånga gymnasieingenjörer antagna till Karlstads teknikcenter

Rekordmånga gymnasieingenjörer antagna till Karlstads teknikcenter

Inför höstterminen 2022 har rekordmånga gymnasieingenjörer sökt och antagits till Karlstads teknikcenter (KTC), som är Sveriges största enskilda skola till antalet studenter och teknikprofiler. Inför läsåret 2022/2023 har antalet ökat med cirka 27 procent.

– Det är otroligt roligt att så många har valt att söka till oss, det visar på att fler har öppnat ögonen för Karlstads teknikcenter och våra utbildningar. Flest antagna har vi till profilen informationsteknik som har ökat med 50 procent sedan förra läsåret och som är en av de fyra profiler som vi erbjuder, säger Daniel Skålerud, Tf rektor på KTC.

Utbildningen är en förlängd arm av teknikprogrammet och vänder sig till studenter som har en examen från teknikprogrammet eller en likvärdig utbildning som vill fördjupa sina kunskaper inom ämnet. De fyra profilerna som KTC erbjuder inom ramen för gymnasieingenjörsutbildningen (TE4) är produktionsteknik, informationsteknik, samhällsbyggande samt design och produktutveckling.

– Utbildningen är en certifierad och kvalitetssäkrad teknikcollege-utbildning som innebär att regionens teknikföretag har varit med och påverkat innehållet i utbildningen, ett gott samarbete som även gäller mellan gymnasieskolorna i Värmland. Det nära samarbetet vi har med regionens teknikföretag gör utbildningen i sig och våra studenter attraktiva. Dessutom har våra studenter goda möjligheter till anställning direkt efter utbildningen, säger Ulf Clarström, samordnare för gymnasieingenjörsutbildningen på KTC.

Förutom att ha ett nära samarbete med bland andra Afry, Billerud Korsnäs, Stora Enso, Moelven och Atea är KTC en ackrediterad organisation inom Erasmus+ mobilitet yrkesutbildning som innebär ett starkt samarbete med gymnasieingenjörsutbildningar i andra Europiska länder som ger våra studerande möjlighet till APL/studieutbyte utomlands.

Kontaktpersoner

Daniel Skålerud, Tf rektor
daniel.skalerud@karlstad.se
054-540 14 06

Marcus Blomqvist, verksamhetsutvecklare
marcus.blomqvist@karlstad.se
054-540 82 83

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.