Gå direkt till innehåll
Projektstart för att synliggöra och minska segregationen i Karlstad

Pressmeddelande -

Projektstart för att synliggöra och minska segregationen i Karlstad

I höst startar Karlstads kommun tillsammans med Folkbildarna i Värmland projektet ”Kunskap och samverkan mot segregation” som finansieras med stöd av Delegationen mot segregation, en myndighet med uppdraget att bidra till att minska och motverka segregation i samhället och förbättra situationen i socioekonomiskt utsatta områden.

Projektets första fas syftar till att kartlägga hur segregationen ser ut i Karlstad, säkra samarbetet mellan olika aktörer och synliggöra vilka behov som finns.

Det långsiktiga målet är att kommunen i samverkan med andra aktörer skapar nätverk och former för samordning för att motverka och minska segregation och skapa goda livschanser för alla.

- Vi har helt enkelt bestämt oss för att Karlstad ska bli riktigt bra på att få nyanlända och gamla karlstadsbor att leva tillsammans och ha glädje av varandra. Därför vill vi jobba tillsammans mellan civilsamhälle, folkbildare och kommun för att skapa ett blandat och framgångsrikt samhälle, säger Per-Inge Lidén (MP) ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.

- Orsakerna till segregationen är komplexa, men med ett bredare samarbete hoppas vi kunna synliggöra segregationen och skapa ett bättre Karlstad, säger Oskar Eriksson, projektledare.

    För mer information kontakta:

    Per-Inge Lidén, ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.
    Telefon: 070-001 82 71.

    Oskar Eriksson, projektledare. Telefon: 070-001 58 32.

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kommunen med den glada solen som symbol

    I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.