Gå direkt till innehåll
Pressträff inför Kulturnatten och Kulturknatta 2023

Pressmeddelande -

Pressträff inför Kulturnatten och Kulturknatta 2023

Årets Kulturnatt och Kulturknatta i Karlstad närmar sig! Det blir den 21:a upplagan där Karlstad Kommun tillsammans med föreningslivet bjuder på ett sprudlande kulturutbud när skymningen sänker sig över staden. Inför detta bjuder vi in till pressträff vid Dome-skulpturerna i Museiparken, torsdag den 14:e klockan 10.00.

Kulturnatten och Kulturknatta

Kulturnatten drar i gång fredag den 15 september kl 17.00 och det finns möjlighet att ta del av konstutställningar, konserter med körer och live-band, konsthantverk, workshops, teater och mycket mer! Kulturknatta vänder sig till våra yngre besökare och sker på dagtid lördag 16 september. Då finns möjlighet att prova på luftakrobatik, cirkus, få ansiktsmålning eller en häftig frisyr, dansa med Stjärnorna, göra sin egen ”griseknoen”, spela spel, gå på nördloppis och mycket annat.

Temat i år är HÅR

Hår kan vara både härligt och problematisk, finnas för mycket eller för lite av. Det kan växa på huvudet eller på benen, på människa eller djur. Att klippa av håret kan vara en del av en religiös ceremoni eller en sorgeprocess. Långt och fritt, kortklippt eller uppsatt, färgat eller grått, vad säger ditt hår om dig?

Deltagande vid pressträffen:

Robert Halvarsson, (MP) ordförande Kultur- och fritidsnämnden
Frida Oskarsson, projektledare Kultur- och fritidsförvaltningen
Medverkande från konstkollektivet DAGRA

Dag: Torsdag 14 september
Tid: Klockan 10.00
Plats: Vid Dome-skulpturerna i Museiparken framför Cyrillushuset

För mer information kontakta:

Robert Halvarsson, ordförande Kultur- och fritidsnämnden 054-540 80 05
Frida Oskarsson, projektledare Kultur- och fritidsförvaltningen 054- 540 25 30
Björn Lidberg, projektledare Kultur- och fritidsförvaltningen 054- 540 20 79

Välkommen på pressträff!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.