Gå direkt till innehåll
Ta del av historien om dikter från 1600-talets Bob Dylan och se kolorerade ritningar av byggnader som aldrig blev byggda.
Ta del av historien om dikter från 1600-talets Bob Dylan och se kolorerade ritningar av byggnader som aldrig blev byggda.

Pressmeddelande -

Pressträff inför Arkivens dag 2023

Arkivens dag firar 25 år och det kommer uppmärksammas med en aktivitetsdag. Besökare får möjlighet att titta in bakom kulisserna och ta del av massa spännande historia! Inför detta bjuder vi in till pressträff, måndag 6 november klockan 11.00 i Bibliotekshuset.

Media är välkomna att ställa frågor och i förhand ta del av bland annat gamla kolorerade ritningar av byggnader som aldrig blev byggda, kreativ bokkonst och få höra om de dikter som en "1600-talets Bob Dylan" skrivit och som blev hittade i stiftsbiblioteket i Karlstad.

Om Arkivens dag

Arkivens dag inträffar alltid den andra lördagen i november och årets dag blir därför den 11 november. I år firar vi dagen i Bibliotekshuset. Färg och form är temat för året och våra arkiv kommer att visa upp sin mest färgstarka sida. Vi visar upp allt från handkolorerade ritningar och affischer till Kajsa Rothmans spännande och färgstarka livsöde. Ta bland annat del av projektet Kvarteret Merkurius och Digitalt Skolmuseum, samt vackra trycksaker av Lasse Sandberg, en fantastisk legomodell över Arkivcentrum Värmland och ritningar över häftiga byggnader som aldrig blev byggda.

Arkivens dag arrangeras av Arkivcentrum Värmland och är ett samarbete mellan Arkivenheten inom Region Värmland, Karlstad kommunarkiv, Föreningsarkivet i Värmland och Värmlands Företagshistoria.

Dag: 6 november
Tid: 11.00
Plats: Kommunarkivet, Bibliotekshusets entréplan, innanför Karlstadrummet.

För mer information kontakta:

Anna Melander, arkivarie Karlstad kommun, 054 540 25 29, anna.melander@karlstad.se

Välkommen!


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.