Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressmeddelande - Valchatt - Nyhet för att ge extra medborgarservice

Valchatten finns för att ge extra medborgarservice

Inför årets val har Kontaktcenter startat upp en valchatt som ett extra stöd till Karlstadborna under valperioden.

På alla sidor om valet på karlstad.se kan du chatta med kommunen om praktiska frågor kring valet som till exempel frågor om röstkort eller vallokaler.

Chatten

Valchatten är öppen alla vardagar till och med fredag den 9 september. Under chattens öppettider, 8.30–11.30 samt 13.30–16.30, svarar kommunvägledare som är insatta i valet i Karlstads kommun.

Det tas inga politiska diskussioner i chatten, utan syftet är att hjälpa till med praktiska frågor om exempelvis röstkort eller vallokaler.

- Det är viktigt att det känns enkelt och tryggt att rösta i valet. Därför har vi under valet även en chatt där Karlstadsborna kan kontakta oss med sina frågor, säger Kajsa Beckman, chef på Kontaktcenter på Karlstads kommun. Kanske har man frågor kring hur man förtidsröstar, vad man gör om man tappat bort sitt röstkort eller undrar vad det finns för möjligheter att rösta om man inte kan ta sig till en vallokal. Det går så klart även bra att höra av sig genom våra vanliga kanaler, telefon, mejl och besök.

    För mer information kontakta:

    Louise Silo, verksamhetsutvecklare Kontaktcenter 054–540 80 85

    Kajsa Beckman, kontaktcenterchef 054–540 10 62

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kommunen med den glada solen som symbol

    I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.