Gå direkt till innehåll
Värmlands landshövding Georg Andrén och gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Alexander Torin (M) klipper invigningsbandet.
Värmlands landshövding Georg Andrén och gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Alexander Torin (M) klipper invigningsbandet.

Pressmeddelande -

Pressmeddelande: Nu är Sundsta-Älvkullegymnasiet invigt!

En av Sveriges största och mest moderna gymnasieskolor är invigd. Det tog fyra år och kostade nästan en halv miljard kronor.

Solen sken över Sundsta-Älvkullegymnasiet när en av Sveriges största och modernaste gymnasieskolor invigdes på fredagen. Trots pandemi och restriktioner blev det en lyckad invigning med dans och musik av skolans elever ackompanjerade av skolans eget lärarband. Bland de inbjudna fanns Värmlands landshövding Georg Andrén som var den som höll det avslutande invigningstalet och klippte invigningsbandet tillsammans med Alexander Torin (M), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

Vi skapar framtid

Sundsta-Älvkullegymnasiet är en av Karlstads kommuns största investeringar någonsin med en projektbudget på 456 miljoner kronor. Nästan 27 000 kvadratmeter modern gymnasieskola står nu redo att möta 2000 elever och 260 anställda.

- Vi tror på en digital framtid och har därför satsat på ny teknik som ska stötta pedagogernas arbete och underlätta för elevernas lärande, säger Daniel Skålerud, gymnasiechef på Sundsta-Älvkullegymnasiet.

- Tillgängliga lärmiljöer av olika storlekar och former där elever, lärare, rektorer och elevhälsa finns på samma utrymme ökar möjligheten till interaktion och är relationsskapande.

Karlstads kommun satsar på utbildningar

Nämndordföranden Alexander Torin (M) är stolt över beslutet att bygga en ny gymnasieskola.

- Satsningen på Sundsta-Älvkullegymnasiet visar att Karlstads kommun väljer att satsa på utbildning. Skolan är för de elever som går här i dag och för framtida generationer.

Bland talarna fanns även elevkårens ordförande Ellen Kjällström och läraren Josefin Berg.

För mer information kontakta:

Daniel Skålerud, gymnasiechef, 054-540 14 06

Alexander Torin (M), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, 072 717 58 71

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.