Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Vilka böcker får Karlstads egna Barnens Romanpris?

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Vilka böcker får Karlstads egna Barnens Romanpris?

Det är dags att presentera årets vinnare av Barnens Romanpris i Karlstad.

Juryn består av elever i årskurs 6 som under hösten 2021 har läst fem böcker som de sedan fått rösta om i sina klassrum, sammanlagt deltog 27 klasser och cirka 600 barn. I år sker avslutningarna digitalt och klasserna får träffa de vinnande författarna via Teams.

Här kan ni läsa mer om Barnens Romanpris 2021:

https://www.bibliotekvarmland.se/barnens-romanpris-i-karlstad

Media är välkomna att kontakta de vinnande författarna Johan Rundberg och Anki Sydegård, se kontaktuppgifter nedan.

Johan Rundberg har tidigare vunnit Barnens Romanpris 2014 med sin bok Kärlekspizzan. I år får han priset för Nattkorpen som även fått Augustpriset och Crimetime Award Årets barndeckare. Johan kan ni kontakta på johan.rundberg.textproduktion@gmail.com

Anki Sydegård vinner med sin debutbok Bror till salu. Anki är journalist och har arbetat många år i tidningsbranschen. Anki når ni på anki@sydegard.com eller på mobil 070- 607 56 87.

Om Barnens Romanpris i Karlstad

2013 startade Stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning på försök det egna läsprojektet Barnens Romanpris i Karlstad för årskurs 6, inspirerade av Sveriges radios program med namnet Barnens Romanpris (som senare bytte namn till Barnradions bokpris).

Urvalet av de fem böcker som ingår utses av personal på Stadsbiblioteket samt närbibliotek. Böckerna är valda ur förgående läsårs utgivning. Böckerna introduceras för eleverna genom workshops på närmsta bibliotek i början av höstterminen och läsningen pågår till december då en röstning genomförs i respektive klassrum.

Medverkande skolor: Fredricelundsskolan, Frödingskolan, Färjestadsskolan, Herrhagsskolan, Kroppkärrsskolan, Kvarnbergsskolan, Norrstrandsskolan, Råtorpsskolan, Skattkärrsskolan, Skåreskolan, Stellatus och Stodeneskolan.

Medverkande bibliotek: Stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning, närbiblioteken Kronoparken, Skattkärr, Skåre, Vålberg och Våxnäs.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 95 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. I Karlstads kommun arbetar över 7 000 medarbetare för visionen om ett bättre liv i solstaden.