Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: ”Vi ska skapa trygga, stabila och demokratiska ungdomar”

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: ”Vi ska skapa trygga, stabila och demokratiska ungdomar”

Motverka segregation, bryta normer kring maskulinitet och skapa demokratiska och trygga ungdomar. Projektet Lyft upp ska bidra till social sammanhållning och integration.

En satsning på en och en halv miljon kronor har gjorts för att jobba med mänskliga rättigheter, demokrati, alla människors lika värde och arbete kring maskulinitetsnormer inom skola, kultur och fritid.

– Vi jobbar för att motverka social oro bland unga genom att stärka elever med kunskap och mod. Vi ska ge dem kraften att stå upp för sig själva och bli demokratiska och trygga unga samhällsmedborgare, säger Anna Nilsson, rektor på Hultsbergsskolan.

Hultsbergsskolan, Fredricelundsskolan och Vålbergsskolan samt fritidsgårdarna Västra Möteplatsen på Våxnäs och Sjösala i Vålberg samverkar i projektet Lyft upp.

– Genom att bygga broar mellan de ungas olika plattformar kan fler vuxna fånga upp, stötta och finnas till för våra ungdomar, säger Niklas Wikström (L), barn- och ungdomsnämndens ordförande.

Tongivande debattörer från Stockholmsförorten föreläser för elever

I morgon onsdag den 15 december kommer elever på Hultsbergsskolan att få lyssna till Hanif Azizi och Mustafa Panshiri som är två tongivande debattörer inom ämnen som rör integration, demokrati och gängkriminalitet.

Hanif Azizi jobbar som polis i Stockholms nordvästra förortsområden. Han har tagit plats i media och talat öppet om polisens arbete mot gängkriminalitet. Föreläsaren och debattören Mustafa Panshiri arbetade som polis fram till 2015 då han började föreläsa på heltid för nyanlända. Mustafa kom till Sverige från Afghanistan som elvaåring och blev en av de första poliserna i Sverige med afghanskt ursprung.

Föreläsningen och elevernas frågestund är del av det arbete som genomförs inom projektet Lyft upp.

Välkommen till Hultsbergsskolan på pressträff!

Tid: Onsdag 15 december klockan 12.00
Plats: Hultsbergsskolan, Nils Holgerssons väg 2, 653 46 Karlstad (vi möts vid stora entrén)
Delaktiga vid pressträffen: Niklas Wikström, barn- och ungdomsnämndens ordförande, Anna Nilsson, rektor Hultsbergsskolan, föreläsarna och debattörerna Hanif Azizi och Mustafa Panshiri

För mer information kontakta:
Niklas Wikström, barn- och ungdomsnämnden ordförande, 054-540 12 82
Anna Nilsson, rektor, Hultsbergsskolan, 054-540 32 65
Caroline Sörensen, kommunikationsstrateg, 054-540 39 74

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.