Gå direkt till innehåll
FOTO: DECA TEXT & BILD
FOTO: DECA TEXT & BILD

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välmeriterad tränare blir grengruppschef för Prestationscentrum Hopp i Karlstad

Nu är det klart med en välmeriterad tränare som grengruppschef för Svensk Friidrotts Prestationscentrum Hopp i Karlstad. Kom och träffa den nyrekryterade grengruppschefen, förbundskapten Karin Torneklint, höjdhoppsstjärnan Sofie Skoog och andra inblandade!

Svensk friidrott har sedan tidigare tre prestationscentrum: kast i Växjö, sprint/häck i Falun samt medel- och långdistans i Göteborg.

I november 2017 beslutade Svensk Friidrotts styrelse att Karlstad blir hemort för det fjärde prestationscentrumet, som gäller hoppgrenarna höjdhopp, stavhopp, längdhopp och tresteg.

Nu är det klart med en välmeriterad tränare som blir grengruppschef för prestationscentrumet. Hen tillträdde tjänsten den 1 februari och verksamheten är nu igång.

Prestationscentrum Hopp förstärker kopplingen ytterligare mellan elitidrott och studier i Karlstads friidrottsmiljö, där andra stora aktörer är IF Göta, Värmlandsidrotten, Karlstads universitet och Karlstads kommun, genom Riksidrottsgymnasiet i friidrott.

Välkommen på en pressträff där du får träffa grengruppschefen och representanter från andra inblandade parter. Med anledning av tidpunkten bjuder vi på en enklare lunch.

Dag: Fredag 9 februari
Tid: Kl. 12.00
Plats: Våxnäshallen

Närvarar på pressträffen gör: 

Tillträdande grengruppschef, Prestationscentrum Hopp
Karin Torneklint, förbundskapten
Sofie Skoog, höjdhoppare
Per-Samuel Nisser (M), kommunalråd, Karlstads kommun
Daniel Berghel (M), ordförande, Karlstads-Hammarö gymnasienämnd
Kim Johansson, idrottsintendent, Karlstads-Hammarö Idrottsgymnasium
Helene Friberg, idrottsinstruktör, Karlstads-Hammarö Idrottsgymnasium
Christian Augustsson, föreståndare Elitidrottsuniversitetet, Karlstads universitet
Johan Engberg, kanslichef, IF Göta Karlstad
Lars Andersson, idrottskonsulent, Värmlandsidrotten 

Kontaktperson:

David Falk, kommunikatör Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, 076-118 82 90

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Karlstads kommun bor över 90 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstad styrs efter valet 2014 av en allians mellan M, L, C, KD och MP. I Karlstads kommun arbetar cirka 7 000 medarbetare för visionen om att skapa god livskvalitet för 100 000 Karlstadsbor.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.