Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Välkommen till invigning av Stockfallets skola

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen till invigning av Stockfallets skola

Nu är det dags att inviga Stockfallets skola och media är varmt välkommen att delta.

Om skolan

Den nya skolan har byggts för att möta behovet av grundskoleplatser i området och ska rymma 475 platser för elever i årskurs F-6. Intill skolan har en fristående fullstor idrottshall byggts som förutom aktivitet under skoldagen ska användas till cheerleading och truppgymnastik på kvällar och helger. Det finns ett stort tillagningskök som lagar mat och bakar bröd från grunden med närproducerade livsmedel, både till skolan och till kringliggande förskolor i området.

Skolans utemiljö erbjuder stora lekmiljöer i tre terrasser som möter skogen. Skogen är till största del bevarad men upprustad med linbana, balanslek, grill- och lägerplatser. I övrigt är skolgården rustad med en stor upplyst gräsplan för raster och idrott, pingisbord, klätterställningar samt multiplaner som funkar till det mesta – bland annat bandy och basket.

Delar av skolbyggnaden har byggts med mer klimatsmarta alternativ, som tegel tillverkat med biogas som minskat klimatpåverkan till cirka en tredjedel, en låg fasad på idrotten med helt återbrukat tegel, betongplatta och bjälklag som har betong med lägre klimatavtryck. Även en del av stommen samt två trapphus har bytts ut från stål och betong till limträ. Också inomhus har det gjorts klimatsmarta val. Skolans möbler är till stor del återbrukat - möbler har tvättats, restaurerats och lackats om eller köpts in second hand.

Välkommen att fira nya skolan tillsammans med elever, rektor och medarbetare. På plats är kommunstyrelsens ordförande Linda Larsson (S), barn- och ungdomsnämndens ordförande Lina Larhult (S) samt teknik- och fastighetsnämndens 2:e vice ordförande Nathalie Björfeldt (S). Det blir sång- och dansuppvisning av elever samt rundvandring med fika i skolans lokaler.

Dag: Fredag 12 januari
Tid:
10:00
Plats
: Stormyrsvägen 42, 654 69, Karlstad

För mer information, kontakta:

Christine Henningsson, biträdande skolledare Stockfallets skola, 054-540 38 21
Amanda Karlsson, kommunikatör, barn- och ungdomsförvaltningen, 072-710 77 92

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.