Gå direkt till innehåll
Nya Orrholmsskolan.
Nya Orrholmsskolan.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen till invigning av nya Orrholmsskolan

Nu är det dags att inviga nya Orrholmsskolan och media är varmt välkommen att delta.

Om skolan

Gamla Orrholmsskolan har rivits och ersatts med en ny, större skola. Skolan har byggts för att möta behovet av grundskoleplatser i stadsdelarna Orrholmen och Viken och går från att rymma 150 platser till cirka 640 platser för elever i årskurs F-6. Intill skolan har en fristående fullstor idrottshall byggts som förutom aktivitet under skoldagen kan användas av föreningslivet under kvällar och helger. Skolan får också ett nytt tillagningskök för 1000 portioner.

Den nya skolbyggnaden är tre våningar hög och cirka 8125 kvadratmeter stor med en stor gård för utelek som vetter mot Tullholmsviken. Byggnaden har fått en ljus tegelfasad med plåtdetaljer som ska smälta in i områdets övriga bebyggelse.

Välkommen att fira nya skolan tillsammans med elever, rektor och medarbetare. På plats är Linda Larsson (S), ordförande i kommunstyrelsen, Dekan Izat (S) ledamot i barn- och ungdomsnämndens samt Monika Bubholz (MP), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden. Det blir framträdanden av elever samt rundvandring med fika i skolans lokaler.

Dag: Fredag 30 augusti
Tid:
10:00
Plats:
Tullhusgatan 41, 652 27, Karlstad

För mer information, kontakta:

David Johansson, rektor Orrholmsskolan, 070-001 61 72
Amanda Karlsson, kommunikatör, barn- och ungdomsförvaltningen, 072-710 77 92

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.