Gå direkt till innehåll
​Pressinbjudan: Välkommen till en vecka i konstens tecken

Pressmeddelande -

​Pressinbjudan: Välkommen till en vecka i konstens tecken

Sommarlovets första vecka går i konstens tecken för kultur- och fritidsförvaltningen. Sommarlovslediga barn deltar på konstkollo och stadsbiblioteket bjuder på både konstutställning och tillhörande vernissage samt liveskapande av graffittiverk. Välkommen att ta del av tre tillfällen där konstnärer av olika bakgrund, åldrar och konstformer visar upp sina talanger!

Tisdag 12 juni – Vernissage och konstutställning, 13.30

Deltagare från Karlstad kommuns dagliga verksamhet på Funktionsstöd visar sin konst på Gröna mattan i Stadsbiblioteket. Konsten skapades i ett projekt som blev till i tv-serien Lerins lärlingar som visades i SVT januari-februari 2018. Välkommen till vernissage med start 13.30.

Fredag 15 juni - Konstkollo 2018, 15.30

Konstkollot arrangeras för ungdomar 13–15 år i Karlstads kommun. De får träffa verksamma konstnärer och varje dag pröva nya sätt att skapa. Konstkollot håller till i Kulturskolans lokal i Gröna villan. Ungdomarna får träffa och inspireras av Marcus-Gunnar Pettersson, Erik Hjorth, Ulrika Skog och Moa Johansson. Varje grupp ungdomar gör en utställning av sina verk. Vi välkomnar media till vernissage 15 juni 15.30-16.00 i Gröna villan.

Lördag 16 juni – Väggmålning @ Stadsbiblioteket med Erik Hjorth, 10.00

För dig som vill se ett konstverk bli till – kom till Stadsbiblioteket och var med när Erik Hjorth skapar sitt graffitiverk på plats från och med klockan 10.00.

För mer information kontakta:

Vernissage och väggmålning:
Cecilia Johansson
Biträdande bibliotekschef
054-540 23 52
cecilia.johansson@karlstad.se

Konstkollo 2018:
Johan Gaellman
Bibliotekarie
054-540 25 28
johan.gaellman@karlstad.se

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.