Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Välkommen på vernissage – konst på papperskorg!

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen på vernissage – konst på papperskorg!

På fredag sätter vi upp 13 stycken nysmyckade papperskorgar utefter Västra Torggatan och runt stadsbiblioteket. Konstnärerna som vunnit Sveriges hjärta i SVTs program Lerins lärlingar har fått fria händer i utsmyckningen och kommer vara med på vernissagen.

Det är alltså deltagare från Karlstads kommuns dagliga verksamhet på Funktionsstöd som har fått ansvara för utsmyckningen av var sin papperskorg. Under fredagen kommer de att sättas upp utefter Västra Torggatan upp till och med stadsbiblioteket och i samband med det visar vi upp alstren i en liten utställning på gatan.

Uppsättningen av de målade papperskorgarna är även en del i ” Pilotprojekt Västra Torggatan” som handlar om att finna nya arbetssätt och samverkansformer för stadsmiljöutveckling.

Medverkar gör konstnärerna själva, projektledaren Wanja Asplund och vård- och omsorgsnämndens ordförande Marléne Lund Kopparklint samt projektledaren för pilotprojektet Västra Torggatan Michael Sundholm.

Dag: Fredag 29 juni

Tid: 10.00

Plats: Västra Torggatan 15, invid korsningen med Kungsgatan.

För mer information kontakta:

Wanja Asplund, projektledare Vård- och omsorgsförvaltningen, tel 073-871 46 60

Michael Sundholm, projektledare, teknik- och fastighetsförvaltningen, tel 054-540 68 63

Marléne Lund Kopparklint, ordförande vård- och omsorgsnämnden (M), tel 054-540 54 77

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.