Gå direkt till innehåll
Foto: Lena Granefelt, pollinerasverige.se
Foto: Lena Granefelt, pollinerasverige.se

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen på invigning av Pollineringsveckan och SURR

Nu startar pollineringsveckan där vi sätter fokus på biologisk mångfald, pollinerande insekter och artrikedom. Först ut är invigningen av utställningen SURR.

SURR är en utställning som visar stora vackra foton med pollinatörer i närbild. Den visas utomhus i Museiparken. Bakom utställningen står Pollinera Sverige och fotograf är Lena Granefelt.

Pollineringsveckan pågår 19-28 maj och programmet är fullspäckat med aktiviteter och föreläsningar. Bland annat kan man upptäcka hemligheterna i sin gräsmatta, gå tipspromenad, träffa biet Bibbi, lära sig mer om varför skogen är viktig för pollinatörer och få tips om hur man kan skapa en egen äng och värna den biologiska mångfalden.

Pollineringsveckan lanserades 2018 av Pollinera Sverige och sedan dess firas den varje år i slutet av maj genom olika aktiviteter och arrangemang på flera håll i landet.

Invigning av Pollineringsveckan och SURR

Teknik- och fastighetsnämndens ordförande Monika Bubholz inviger tillsammans med Peter Lampert forskare i biologididaktik vid Karlstads universitet och Anna Lind Lewin och Lotta Fabricius Kristiansen från Pollinera Sverige. Karlstads kommuns kommunekologer finns också på plats. Vi delar ut ängsfröer och bjuder på fika.

Dag: Fredag 19 maj

Tid: 13.00

Plats: Utomhus i Museiparken, Sandgrundsudden

Läs mer på karlstad.se/surr

För mer information kontakta:

Zandra Löfqvist, kommunekolog, telefon 054-540 69 07

(Mimmi Bengtsson, kommunikatör, telefon 054-540 22 62)

Välkommen!

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.