Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Välkommen på blomfest – förskolebarn får hela förskolan att blomma

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen på blomfest – förskolebarn får hela förskolan att blomma

Kampanjen Förskolan blommar ingår i barn- och ungdomsnämndens uppdrag om ökad samverkan med föreningar, organisationer och näringsliv för ökad hållbarhet. Som en del i arbetet med att den biologiska mångfalden ska värnas samarbetar nu Karlstads kommuns förskolor med ett gäng aktörer för att få hela förskolan att blomma.

Med i kampanjen är Naturskyddsföreningen, Klimatklubben Karlstad, Fröinitiativet och Naturskolan som på olika sätt bistår med både undervisningsmaterial och material för att kunna plantera blommor på förskolornas utegårdar. Totalt ska 198 pallkragar med tillhörande bricka, 138 insektshotell, 185 bamsetidningar om pollinatörer, 198 påsar med pollinerarvänliga frön, 142 påsar solrosor och 480 säckar ekologisk jord delas ut till alla kommunala förskolor i Karlstad under april.

Dessutom får förskolorna undervisningsmaterial, digitalt material, pysselböcker och underlag till frågerundor för att kunna lära barnen mer om pollingering.

Tisdag 26 april blir det blomfest på Duvkullans förskola då förskolebarnen får ta emot sina fröpåsar och börjar plantera på sin utegård - media är varmt välkomna. På plats är också barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström samt miljösamordnare från barn- och ungdomsförvaltningen.

Dag: tisdag 26 april

Tid: kl. 10.00

Plats: Duvkullans förskola, Fågelsångsvägen 26, 652 30, Karlstad

För mer information kontakta:

Klara Perhamre, miljösamordnare barn- och ungdomsförvaltningen, 054-540 38 15
Niklas Wikström, ordförande barn- och ungdomsnämnden, 054-540 12 82
Amanda Karlsson, kommunikatör barn- och ungdomsförvaltningen, 054-540 35 20

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.