Gå direkt till innehåll
Illustration över Karlstads resecentrum som nu växer fram. Illustration: White arkitekter.
Illustration över Karlstads resecentrum som nu växer fram. Illustration: White arkitekter.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen att titta närmare på hur Karlstads resecentrum växer fram!

Den 12 oktober arrangerar vi en visning på byggområdet tillsammans med representanter från Trafikverket, Karlstads kommun och Region Värmland.

Bygget av Karlstads resecentrum framskrider och det händer mycket spännande på Karlstad C i höst. Den södra halvan av Trädgårdslänken växer fram i snabb takt, vi bereder plats för Vikenpassagen och den nya mellanplattformen tar form. Välkommen på en guidad visning i det som ska bli nya Karlstad C.

På plats erbjuds möjlighet till intervjuer med representanter från Trafikverket samt politiker och tjänstepersoner från Karlstads kommun och Region Värmland.

Dag: 12 oktober 2023

Tid och plats: Vi samlas klockan 11.30 vid entrén till byggområdet på Trädgårdsgatan. Entrén ligger mittemot Trafikverkets kontor och strax intill byggbodarna bakom byggstängslet. Visningen beräknas vara klar 12.30 och efter det finns tid för frågor och intervjuer.

Övrigt: Oömma skor eller stövlar rekommenderas. Vi tillhandahåller hjälm och väst. Eftersom arrangemanget sker under lunchtid bjuds deltagarna på matiga baguetter med tillhörande dryck.

Anmäl din medverkan till Ingela Larsson, kommunikationsstrateg Region Värmland, ingela.larsson2@regionvarmland.se,
tel 072-464 14 41

Välkommen!

Bakgrund: Karlstad C är den största knutpunkten på Värmlandsbanan. Genom att bygga Karlstads resecentrum skapas ett nav för resande i Värmland och även en attraktiv del av staden. Här kommer all busstrafik att kopplas ihop med tågtrafiken och resecentrum binder även ihop Karlstads centrum med Stadsträdgården, Viken och Inre hamn. Ombyggnaden av Karlstad C inleddes i februari 2023 och planeras vara klar under 2026.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.