Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Utdelning av årets klimatpris

Varje år delar Karlstads kommuns miljönämnd ut ett klimatpris i syfte att uppmärksamma aktörer som har gjort insatser för minskad klimatpåverkan. Årets pristagare är en välkänd profil inom miljöområdet och hen kommer att motta priset torsdag 19 januari.

Prisutdelningen äger rum på kommunfullmäktiges sammanträde den 19 februari klockan 18:00. Det är den första punkten på dagordningen. Efter mötet finns tid att ställa frågor till vinnaren utanför sessionssalen. Klimatpriset består av ett inramat diplom, samt en prissumma på 25 000 kr.

Dag: Torsdag 19 januari.

Tid: Prisutdelning kl. 18:00, tillfälle för frågor kl. 18:15 utanför sessionssalen.

Plats: Sessionssalen i Karlstads stadsbibliotek, Västra Torggatan 26.

Alla privatpersoner, föreningar, organisationer, företag som bor eller är verksamma i Karlstads kommun kan nomineras – förutom verksamheter inom kommunala förvaltningar och bolag. Insatsen ska ha bidragit, och genomförts, extra positivt, i arbetet med att minska växthusgasernas klimatpåverkan.


För mer information:
Jennie Rönnbäck, 054- 540 4683

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Helena Wassén

Helena Wassén

Kommunikationsstrateg Miljöförvaltningen 054-540 64 64

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.