Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Utdelning av årets klimatpris

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Utdelning av årets klimatpris

Varje år delar Karlstads kommuns miljönämnd ut ett klimatpris i syfte att uppmärksamma aktörer som har gjort insatser för att minska klimatpåverkan. Vinnaren av klimatspriset för 2019 går till Postiljohan, som bedriver verksamhet inom cykelbud och miljöpost i Karlstad.

Prisutdelningen äger rum på kommunfullmäktiges sammanträde den 20 februari, och är den första punkten på dagordningen. Efter mötet finns tid att ställa frågor till vinnaren utanför sessionssalen. Klimatpriset består av ett inramat diplom, samt en prissumma på 25 000 kr. Alla privatpersoner, föreningar, organisationer, företag som bor eller är verksamma i Karlstads kommun kan nomineras – förutom verksamheter inom kommunala förvaltningar och bolag. För att vinna ska insatsen ska ha genomförts, och den ska ha bidragit positivt i arbetet med att minska växthusgasernas klimatpåverkan inom eller utanför kommunen. Priset ges i första hand ut för insatser som är innovativa.

Klimateffektiva lösningar

Posiljohan kammade hem vinsten genom deras miljötänk och påhittiga arbetssätt. Miljönämndens motivering lyder som följer: Postiljohan har genom tre decennier visat att leveranser av post via cykellösningar har varit både lönsamt och klimateffektivt. Lösningarna har utvecklats på innovativa sätt genom åren, där man även vågat testa nya saker som cykeltaxi och dagiscykel.

Dag: torsdagen den 20 februari.

Tid: kl. 18.00.

Plats: sessionssalen i Karlstads stadsbibliotek, Västra Torggatan 26.

För mer information kontakta:

Gunnar Persson, tel. 054-540 47 38.

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.