Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: uppstartskonferens för projektet Värmlands arbetskraft 5 februari

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: uppstartskonferens för projektet Värmlands arbetskraft 5 februari

Projektet riktar sig till unga i åldern 15–30 år som varken studerar eller arbetar. Syftet är att komma närmare arbetsmarknaden eller studier.

Projektet Värmlands Arbetskraft har beviljats 15 miljoner av Europeiska socialfonden för perioden 2020-02-01 - 2022-05-31. Cirka 200 unga beräknas ta del av projektet som ska bedrivas i kommunerna Eda, Grums, Hagfors, Karlstad och Säffle.

Syftet med projekts insatser är att de ska bidra till nya metoder och arbetsformer som leder till att unga som varken arbetar eller studerar kommer i arbete, utbildning eller kommer närmare arbetsmarknaden.

Förutom stödjande insatser till unga ska projektet även arbeta för ökad samverkan och nya samverkansformer med arbetsgivare samt hälso- och sjukvården i Region Värmland. Framgångsrika arbetssätt som tas fram i projektet ska omsättas i ordinarie verksamhet.

Till uppstartskonferensens förmiddag har bjudit in kunniga och inspirerande föreläsare på förmiddagen och på eftermiddagen är det workshop med de deltagande kommunerna.

Program

09.20: ”Unga med attityd: Arbete och arbetsmarknad”. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, berättar om rapporten och delar med sig av sina kunskaper kring gruppen unga som varken arbetar eller studerar.

10.20: Paus.

10.30: Ungas psykiska (o)hälsa - Föreningen Tilia. www.tilia.se

12.00: Lunch

13.00: Uppstartsworkshop av planerings- och analysfas.

15.30: Avslut.

Dag: onsdag 5 februari.

Tid: 09.20.

Plats: Elite stadshotell, Karlstad.

För mer information kontakta:

Jennie Fröling, projektsamordnare. Telefon: 054-540 51 47.

Välkommen att vara med hela eller delar av dagen!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.