Gå direkt till innehåll
Ungdomsfullmäktiges två ordföranden Matilda Glaas och Alexander Rydberg.
Ungdomsfullmäktiges två ordföranden Matilda Glaas och Alexander Rydberg.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Ungdomsfullmäktige är tillbaka - nu med arvoderade ledamöter

Äntligen har Karlstads kommuns ungdomsfullmäktige kommit i gång efter ett uppehåll under pandemin. Nytt för den här mandatperioden är att de 16 ledamöterna snart får ett sammanträdesarvode, precis som kommunfullmäktiges ledamöter.

Det var under hösten som kommunfullmäktige klubbade igenom nya villkor för förtroendevalda i Karlstads kommun, som för ungdomsfullmäktiges ledamöter bland annat innebär att de får ett sammanträdesarvode efter årsskiftet.

Under pandemin har det inte funnits något formellt ungdomsfullmäktige, men nu jobbas det för fullt med att få i gång arbetet igen och ledamöterna har hunnit med mycket sedan mandatperioden inleddes. De har till exempel format fokusgrupper som vill utveckla elevhälsan och skapa fler aktiviteter för unga.

Varmt välkomna på pressträff med kommunstyrelsens ordförande Linda Larsson (S) och ungdomsfullmäktiges två ordföranden Alexander Rydberg och Matilda Glaas som berättar om nya ungdomsfullmäktige.

Dag: torsdag den 8 december

Tid: klockan 16.00 (ungdomsfullmäktige sammanträder direkt efter pressträffen, klockan 16.30, och då finns det möjlighet att fotografera ledamöterna)

Plats: Deltat, Samhällsbyggnadshuset

Kontakt: Malin Qvarnström, kommunikationsstrateg, 070-001 84 94

Karlstads kommuns ungdomsfullmäktige är ett partipolitiskt obundet och rådgivande organ som bildas av ungdomar mellan 15 och 19 år som är folkbokförda i Karlstads kommun.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.