Gå direkt till innehåll
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - Tingvallagymnasiet springer för Barncancerfonden

500 elever på Tingvallagymnasiet springer till förmån för Barncancerfonden. Totalt deltar cirka 210 000 elever på 740 skolor över hela Norden i välgörenhetsloppet.

Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp där skolelever springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige går alla insamlade pengar direkt till Barncancerfonden.

Tingvallagymnasiets elever springer fritt antal varv på en 500-meterssträcka. Start och mål är nere vid kanalen, korsningen Herrgårdsgatan/Västra Kanalgatan.

- Det känns väldigt bra att vi tillsammans gör skillnad för en viktig sak. Loppet går inte enbart ut på att samla in pengar, utan fokus ligger även på rörelseglädje tillsammans, säger AnnKristin Olsson, lärare på Tingvallagymnasiet och en av de ansvariga för loppet i Värmland.

18,2 miljoner samlades in 2017

Det är tredje gången som Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet genomförs på skolor i Norden.

Eleven har möjlighet att samla in pengar genom att ingå mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas att anonymt skänka ett mindre belopp för varje varv eller kilometer som eleven springer.

2017 deltog totalt 163 000 elever från 525 skolor. Insamlingen gav 18,2 miljoner kronor, som gick oavkortat till kampen mot barncancer.

Mer information finns på team-rynkeby.se/skolloppet

Dag: Fredag 23 mars
Tid: Kl. 12-14
Plats: Kanalen, korsningen Herrgårdsgatan/Västra Kanalgatan

För mer information kontakta:
AnnKristin Olsson, lärare Tingvallagymnasiet, 070-001 88 48
David Falk, kommunikatör gymnasieförvaltningen, 076-118 82 90

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Karlstads kommun bor över 90 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstad styrs efter valet 2014 av en allians mellan M, L, C, KD och MP. I Karlstads kommun arbetar cirka 7 000 medarbetare för visionen om att skapa god livskvalitet för 100 000 Karlstadsbor.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.