Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan:  Tillsammans håller vi Karlstad rent!

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Tillsammans håller vi Karlstad rent!

Håll Karlstad rent! Det tycker kommunen och Håll Sverige Rent som nu får hjälp av skolelever, förskolebarn och privatpersoner att städa Karlstad under Skräpjoggen och Skräpplockardagarna.

Skräpjogga med oss

Nu vill vi göra Karlstad renare, samtidigt som vi slår ett slag för hälsan. Välkommen på Skräpjoggen! Skräpjogga betyder att plocka skräp och jogga samtidigt. Tillsammans med Karlstadsborna samlas vi och gör Karlstad renare. Skräpjoggen anordnas i samarbete med IF Göta, Team Nordic Trail, OK Tyr med flera.

– Genom att arbeta med beteendeförändring kan vi motverka nedskräpning. Vi hoppas att många Karlstadsbor vill vara med på Skräpjoggen. Men du behöver inte jogga för att plocka skräp, du kan lika gärna plocka skräp när du promenerar, är ute med barnvagnen, går golfrundan eller cyklar till jobbet, säger Karin Vogt, avfallsrådgivare.

När: 26 april

Tid: klockan 17.30

Plats:Vi möts på torget vid Löfbergsskrapan i Inre hamn, Tolagsgatan 2

Välkommen!

Bli en stolt skräpplockare

Skräpplockardagarna och intresset att vara med och städa är som vanligt stort. I år har 5885 personer, framför allt skolbarn, anmält sig att plocka skräp runt om i Karlstad under vecka 17.

Studier visar att nedskräpade områden lätt hamnar i en negativ spiral som leder till andra problem, som skadegörelse och kriminalitet. Många drar sig för att skräpa ner där det är rent och då kan i stället en positiv spiral skapas.

För mer information kontakta:
Karin Vogt, avfallsrådgivare på miljöförvaltningen, 054–540 4678.

Erik Lisshammar, kommunikationskoordinator på teknik- och fastighetsförvaltningen, 054–540 66 06

Sofia Carlson, kommunikatör på miljöförvaltningen, 054–540 66 32

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.