Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan - Tänk på solen i Solstaden!

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - Tänk på solen i Solstaden!

Under vecka 20 är det europeiska melanomveckan, en vecka för att uppmärksamma och upplysa om malignt melanom. I Karlstad har barn- och ungdomsförvaltningen, tillsammans med Landstinget i Värmland, valt att göra en informationskampanj till alla anställda inom förskola och fritidshem om vikten av att skydda sig mot solen vid utevistelser med barnen.

- Vår personal är väldigt duktiga på att smörja in och skydda barnen mot solen. Men vi är också måna om deras arbetsmiljö och att de ska tänka på att skydda sig själva under dagens soligaste timmar, säger Sofia Asplund personalchef på barn- och ungdomsförvaltningen.

Välkommen till en pressträff där vi tillsammans med Landstinget berättar mer om satsningen och hur man gör för att skydda sig mot solen.

Dag: Torsdag 17 maj

Tid: 10.00

Plats: Förskolan Gomorronsol, Råtorps parkgata 8, Karlstad

För mer information kontakta:

Maria Sundin, HR-specialist på barn- och ungdomsförvaltningen, telefon 070-020 82 93

Anita Skoogh, hudsjuksköterska på Landstinget i Värmland, telefon 070-557 31 10

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.