Gå direkt till innehåll
Illustration av staplarna som ska sättas upp på Stora torget.
Illustration av staplarna som ska sättas upp på Stora torget.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Staplar för förändring: Karlstads klimatutsläpp i fokus

Har du sett staplarna som har dykt upp runt omkring i Karlstad? Måndag 13 maj fyller vi staden med ännu fler när fyra stycken, fyra meter höga staplar ställs ut på Stora torget. Staplarna representerar klimatutsläppen inom områdena konsumtion, transporter, livsmedel och energi.

Staplarna som har dykt upp i Karlstad och som nu också kommer i storformat visualiserar Karlstadsbornas klimatutsläpp. På staplarna kommer man att kunna se hur våra utsläpp såg ut 2010, vart vi är nu enligt vår senaste statistik och vart vi behöver hamna för att nå vårt klimatmål och inte ha någon negativ påverkan på klimatet. Staplarna plockas ner 3 juni.

En dag för klimatet

Klockan 15:00–18:00 arrangeras också evenemanget ”En dag för klimatet” – en dag för att inspireras till en mer klimatsmart vardag. Besökare får möjlighet att handla second hand från Solareturen, upptäcka Sola byggåterbruk, prova sportartiklar från Fritidsbanken och mycket mer.

Pressträff klockan 15:00

Välkommen på pressträff för att prata mer om Karlstadsbornas klimatutsläpp och klimatmålet om att Karlstads kommun som verksamhet ska vara fossilfria till 2026 och det geografiska området Karlstad ska vara klimatneutralt till 2030.

När: 13 maj, klockan 15:00
Var: Stora torget

Medverkande:

Cecilia Boman Lindström, (MP), ordförande, miljönämnden
Henric Barkman, miljöstrateg, miljöförvaltningen

Mer information:

Cecilia Boman Lindström (MP), ordförande, miljönämnden, Karlstads kommun, 054-540 28 07
Henric Barkman, miljöstrateg, miljöförvaltningen, 070-00 10 736
Helena Wassén, kommunikationsstrateg, miljöförvaltningen, 054-540 64 64
Elin Arnehed, kommunikatör, kommunledningskontoret 054-540 43 20

karlstad.se/varjestegraknas

Karlstads kommun arbetar för att inte ha någon negativ påverkan på klimatet till år 2030. Vi gör det för att skapa ett bättre liv i solstaden och för vår gemensamma planet – där varje steg vi tar för klimatet räknas.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Helena Wassén

Helena Wassén

Kommunikationsstrateg Miljöförvaltningen 054-540 64 64

Relaterat innehåll

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.