Gå direkt till innehåll
Visualisering som visar hur hallen ska se ut. Bild: Sweco
Visualisering som visar hur hallen ska se ut. Bild: Sweco

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Spadtag för Skåres nya idrottshall

Skåre ska få sin efterlängtade idrottshall. På tisdag är det dags att ta ett första spadtag för bygget. Den färdiga Ilandahallen beräknas stå klar i augusti 2022.

Det blir en renodlad fullstor idrottshall för idrott, särskilt anpassad för handboll, innebandy och fotboll. Placeringen blir på grusplanen mitt emot Ilandaskolan. Hallen kommer att kunna bokas av föreningar och Karlstadsbor och kommer inte att nyttjas av den intilliggande skolan.

I anslutning till hallen byggs en parkering med 35 platser. En helt ny gång- och cykelväg ska byggas från hallen som ska ansluta till närmsta busshållplats.

Medverkande

På spadtaget medverkar kommunalråd Niklas Wikström (L) och kultur- och fritidsnämndens ordförande Johanna Larsson (M). Entreprenören som bygger är Byggtema.

Dag: 21 september

Tid: 13.00

Plats: Rådalsvägen 22, Karlstad

Tänk på avståndet!

Vänligen tänk på rådande rekommendationer om att hålla gott avstånd. Kom gärna om du är frisk, men stanna hemma om visar minsta symptom på sjukdom.

Läs mer om projektet på Karlstad växer-webben, karlstad.se/ilandahallen. Varmt välkommen!

Kontakt

Daniel Carlsson, projektledare, 054-540 51 68
Stefanie Myrin, kommunikatör, 054-540 46 88

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.